Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: D700 i paprochy

conik
    Gość

Domyślnie D700 i paprochy

normalnie sie dzis wkurzylem
    Jak po kazdej wiekszej robocie rozkladam sprzet na stole i czyszcze
    Nie zadne specjalne pranie po prostu pare "dmuchow" gruszka po szklach i lustrze, bagnet etc
    Patrze i wlasnym oczom nie wierze po dmuchnieciu w wizjer (muszla oczna przykrecona!) gadzies w srodku (nie na lustrze i nie na matowce na 100%) pojawil mi sie centralnie paproch i teraz jest nie do ruszenia
    malo tego zdjalem oslone telewizora przetalem i wlasnym oczom nie wierze
    kurz po wewnetrznej stronie ekranu.
    Co jest do djabla? nie robie zdjec w stolarni czy jakichs zapylonych miejscach. O kant mozna rozbic i miedzy bajki wlozyc uszczelnienia w D700. Jak ruska lodz podwodna jak wpusci wode juz nie wypuszcza. Canona 5d przeczolgalem po pustyni i nie mial w sobie takich cudow

Czy ktos na gwarancji oddawal sprzet do serwisu do czyszczenia? Robia to od reki?
    pozdr
    Conik

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Ale w teatrze tyle kurzu jest jak w stolarni albo i lepiej.
    Porządny serwis to za gratis powinien zrobić

conik
    Gość

Domyślnie

wiesz akurat paproch pojawil sie od dmuchu gruszka na wizjer z tylu a kurz pod ekranem to juz wogole kuriozum wiec to dla mnie dosyc dziwne jest

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Uszczelnienia we współczesnych aparatach na poziomie styku jego elementów konstrukcyjnych można sobie w buty wsadzić. Producenci liczą na ochronę elektroniki powstającą w fazie produkcji czyli specjalne lakiery do mikroukładów, nie korodujące styki albo taki dobór materiałów aby tlenki powstające nie tworzyły izolatorów. Specjalne dopracowane stopy lutownicze i kleje. Uszczelnienia skrzynek sobie odpuszczają bo jest to w sprzeczności z łatwą i tanią technologia maksymalizującą zyski. Ja w F100 kilkuletnim nie widzę żadnych paprochów na matówce, ani tym bardziej na innych elementach optycznych. Trochę inna konstrukacja komory lustra. Kto wierzy w szczelnosć dzisiejszych aparatow jest po prostu na liście ludzi wierzacych w cuda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Uszczelnienia we współczesnych aparatach na poziomie styku jego elementów konstrukcyjnych można sobie w buty wsadzić. Producenci liczą na ochronę elektroniki powstającą w fazie produkcji czyli specjalne lakiery do mikroukładów, nie korodujące styki albo taki dobór materiałów aby tlenki powstające nie tworzyły izolatorów. Specjalne dopracowane stopy lutownicze i kleje. Uszczelnienia skrzynek sobie odpuszczają bo jest to w sprzeczności z łatwą i tanią technologia maksymalizującą zyski. Ja w F100 kilkuletnim nie widzę żadnych paprochów na matówce, ani tym bardziej na innych elementach optycznych. Trochę inna konstrukacja komory lustra. Kto wierzy w szczelnosć dzisiejszych aparatow jest po prostu na liście ludzi wierzacych w cuda
    Coś w tym jest, a D3 to zasysa syfy do komory lustra jak odkurzacz Aż się zastanawiam co będzie w Góraszce w tym roku (wyschnięte trawiaste lotnisko i tuuuuuuumany kurzu)

Domyślnie

Mozecie mi je przekazac chetnie wam pomoge pozbyc sie tego szjsu
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    Mozecie mi je przekazac chetnie wam pomoge pozbyc sie tego szjsu
    Lepszych nie ma wiec zostają u nas.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Lepszych nie ma wiec zostają u nas.
    Podobno są Olympusy E-3, tylko szkoda że w parze z pancernością jakość fotek nie idzie...
    Przepraszamy ale system jest w tej chwili w budowie. Zapraszamy wkrótce.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kosher Zobacz posta
    Podobno są Olympusy E-3, tylko szkoda że w parze z pancernością jakość fotek nie idzie...
    No tak miałem to znam, ale to już historia. Mniej więcej taka, że F100 też nie łykał kurzu
    Księgowi są odpowiedzialni za ten syf na matówkach, pryzmatach itd.

Domyślnie

Wyjmij matówkę i przedmuchaj - pewno masz babola pod matówką. Używam D700 i D300 - siedemsetka ciągnie że ho ho, a w deczysta matówka jest czysta

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów