ja np lubie przesadzony ocieplony kolor fotekmnie sie podoba i widac ze Gary robil to swiadomie
Szukaj
ja np lubie przesadzony ocieplony kolor fotekmnie sie podoba i widac ze Gary robil to swiadomie
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Mi się "trójka" podoba i dziwię się, że jeszcze nikt nic o niej nie napisałA tak poza tym to tego kontrastu za dużo, szczególnie na "piątce".
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
Jest nieźle, efekt obróbki interesujący, jasny drugi plan - bardzo przyjemnie. Niezłe kadry, fotki oddają klimat i to jest najważniejsze. Zdjęciu nr 3. trochę brakuje do pełni szczęścia (wg mnie jednej, większej bańki, ładnie mieniącej się i w dobrym punkcie kadru) dlatego nie została od razu okrzyknięta rewelacją.
Ja wysoko oceniam równomierne oświetlenie wgłąb planu. Fajna seria.
mOSAd, zlapac te banki było i tak bardzo ciezko![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Aj tam ciężko, podstawiasz rękę i łapiesz... A tak serio, to rozumiem, sam w ostatni weekend robiłem zdjęcia baniek, tyle że w kompletnie innych no i łatwiejszych warunkach. Niestety nie zawsze można ocenić skalę trudności zdjęcia po samym zdjęciu, szczególnie jak się samemu nigdy podobnego nie próbowało robić. No i nie zawsze są warunki by super fotkę zrobić ... no bo inaczej to byśmy wszyscy super fotki robiliZamieszczone przez gary
Kombinacja warunków, umiejętności fotografa oraz końcowego efektu i czułości widza tworzą dopiero kompletny obraz dzieła. Dla mnie bańkowa wizja jest niekompletna i tyle
Nie znając warunków można rozważyć dwie opcje: bańki puszczał ktoś spontanicznie i nie miałeś na to wpływu kompletnie - w takim wypadku jest bardzo dobrze. Opcja druga, to że mogłeś powiedzieć bańkowemu, by poczekał chwilę aż się ustawisz itp, i by puszczał te bańki powoli... no a wtedy to już żadna męka (w przeciwieństwie do focenia np. muchy w locie). A zatem uśredniając domysły, wychodzi na to, że stopień trudności nie jest znany, zatem nalezy być ostrożnym i nie popadać w zachwyt nad czymś co samemu by się zrobiło równie dobrze, gdyby chwilę się zastanowić
Czy pisałem już, że lubię czasem długo i mętnie pisać? Tak? A to przepraszam.
to był automat do baniek![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami