Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 79
    Kaleid
    Gość

Domyślnie D2x powoli sie chyba potwierdza

Czytam sobie rozne plotki i ploteczki...w wielu z nich zaczyna pojawiac sie specyfikacja ktora jakis czas temu zapodał mi znajomy fotograf z National Geographic. ( w redakcji NG testowano prototyp)

Korpus D2H

12.3MP/5 kl.s bufor 25 kl w trybie hi res

8MP/8 kl.s w trybie hi speed bufor 40 kl

Uklad AF z D2H

I oczywiscie cala reszta czyli i-TTL itd.

Domyślnie

Musze zapodac mojemu znajomem pismakowi od Formuły 1. Podejrzewam że AF też powinien byc w nim szybszy niz w F100
    pozdrawiam Sebastian

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Lepiej nie podawaj poki oficjalnie sie nie potwierdzi Co nastapi jak mysle juz niebawem....niby to ze sprawdzonego zrodla, jednak wiesz jak to bywa AF zapewne ten sam co w D2h wiec rakieta

Domyślnie

He he i tak zatrzyma go cena
    pozdrawiam Sebastian

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Czy ja wiem...cena ma podobno oscylowac w granicach 4000...4200 $

Domyślnie

Czyli u nas około 20000 bedzie kosztował ? - poczekamy zobaczymy
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Kaleid a czy wiesz coś na temat matrycy ? czy będzie to LB cast ? BTW testy tej matrycy na dpreview nie wyglądają najlepiej jeśli chodzi o szumy w porównaniu do CMOS...

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Canonowy cmos jest dodatkowo odszumiany, co juz zaczyna byc mocno widoczne. Popatrz sobie na to mydełko z 1D mark II..faktycznie szumy niskie...tak jak ostrosc. Niestety wszyscy uwierzyli w marketingową paplanine Canona ze matryce cmos nie szumią, co jest bzdurą.

Domyślnie

Kaleid ma racje. Fotki z Nikona przy ustawieniach "0" wyostrzania sa ostrzejsze od Canona. A kazde wyostrzanie (proponuje zrobic sobie USM w Photoshopie) zwieksza takze widocznosc szumow. Gdyby wiec ostrosc w Canonie podbic do podobnej z Nikona prawdopodobnie roznice staly by sie pomijalnie male To samo mialem w Pentaxie *istD, ktory na pierwszy rzut oka mniej szumial przy iso400 niz 10D. Jednakze ze wzgledu na dosc mocny filtr AA w *istD fotki wymagaly podostrzenia, zeby byly pod tym wzgledem porownywalne z 10D i wowczas poziomy szumow robily sie juz bardzo podobne. Dlatego nie nalezy tez slepo ufac wszelakim testom, tylko czasem samemu pokombinowac co i jak
    Pozdrowienia
    Sylwek

Sprzet? Nikogo przeciez to nie obchodzi

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Heh mi tego nie musisz mowic. Niestety 80% forum takich jak dpreview to onanisci sprzetowi ktory porownuja wykresy i w kolko robia zdjecia testowe.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów