A jak mi kupisz obojętnie którą to ja Ci podziękuję![]()
Szukaj
A jak mi kupisz obojętnie którą to ja Ci podziękuję![]()
Ja od dwóch lat używam Sigmy 500 DG Super i mogę się wypowiadać
tylko w samych superlatywach. Pełna współpraca we wszystkich trybach.
Dosyć szybko się ładuje i jeszcze mnie nie zawiodła.
Co nie zmienia faktu, że jeśli miałbym więcej kasy, gdy ją kupowałem,
kupiłbym SB-800.
ps. używałem z D80 i D300
D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW
Ach te rozterkiKażdy chciał by tanio, czy nawet darmo, a dobrze. niestety tak to tylko w ......
Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie: do czego to ma służyć i jakie spełniać wymagania? Sam ostatnio to przerabiałem. Potrzebowałem kolejnego kolejnego błyskograta na zapasowe body, a jak już jest, to warto go trochę szerzej wykorzystać niż targanie w torbie, na godzinę "w". Miało to biegać w iTTL, pracować w CLS co najmniej jako slave. I tak siedziałem i kombinowałem czy SB600, czy metz 48. I im więcej myślałem tym bardziej dochodziłem do przekonania że żadna nie spełnia mych wymagań. Mam radio, odbiorniki mogę podłączyć pod studyjne lampy lub reporterskie błyskotki z gniazdem PC. Żadna z w/w takowego nie ma. By takową podłączyć pod radio musiałbym zmienić odbiorniki. Stanęło na tym że nabyłem kolejną SB800, co mnie wyszło taniej niż budżetowe rozwiązanie i wymiana radia.
pozdrawiam Krzysiaczek
www.lizakowski-photo.art.pl
Skontaktuj się z nami