Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Daria / Tuczno

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

a na ostatniej jest szaro
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Eeee, ostatnia jest bardzo przyjemna. Bardzo przypadła mi do gustu, ta "szarość" dodaje tutaj uroku.
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

Tak, zdecydowanie ostatnie najlepsze. Podoba mi się kompozycja.

Domyślnie

Otiv,
    pytasz o obiektyw, czy o technikę?
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

obiektyw, co ma technika do tego ? pełna dziura i wio ! chodzi mi o obiektyw 50mm 1.8?

Domyślnie

Dobrze wyczułeś, klasyczne 50...
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

1. Dużo dołu - niby fajny, ale nic tam nie ma. Brak odbicia, czy ciekawej faktury, rekwizytu... nie. Obcięte łokcie... to trzeba uzasadnić lepiej niż tutaj. Z calymi kadr bylby zbyt szeroki i jest to zrozumiałe, ale i taki kadr nie jest dobry, więc... może nie w pionie zdjęcie, a w poziomie byłoby lepiej? W każdym razie kadr do przemyslenia jak by go wzmocnić.
    Plus za światełko w oku i najlepsze z prac przedstawienie modelki. Światło chyba naturalne - i dobre. Jeśli podążać w stronę glamouru, to oczywiście przydałaby się jakaś blenda z lewej do doświetlenia drugiej strony twarzy.
    Ale w miarę udana fota - przyjemna.
    2. Druty na pierwszym planie zabijają najpierw. A może nie - najpierw to cień na twarzy, do tego z żółtozielonym odcieniem- bleee. Spójrz na bardziej zacienione miejsca na twarzy - coś tam zaczyna się dziać z kolorami, twarz zaczyna trochę przypominać ziemniaka. To nie jest ładne. Znów dziwny kadr. A do tego mamy bardzo jasny i "zakółeczkowiony" obszar w LD. Odwraca uwagę za mocno - to twarz powinna być najjaśniejsza!
    Kosz.
    3. Na pierwszy rzut oka wszystko pięknie i ładnie. Jesienne kolorki, niezgorszy kadr, doświetlona twarz. Ale zrobiłem sobie eksperyment bo coś mi nie pasuje i przekonwerowałem do cz-b. I jest moim zdaniem lepiej. Czyli chyba coś z balansem kolorów jest nie tak dla mnie, skoro usiłuję się tych kolorów podświadomie pozbyć. Niezbyt fajne cięcie sylwetki lub ustawienie modelki - bryła ciała nie wygląda atrakcyjnie. Wzrok modelki jakoś tak w trochę bezsensownym kierunku w stosunku do kadru, a i modelka wydaje mi się przestawiona nienajkorzystniej. Zwróć uwagę na zarys twarzy, linię policzka, ust, nosa, brody.
    Zdjęcie całkiem ok, jakieś dorbiazgi nie dograły się do końca i tyle.
    4. Niestety obróbka zabija cały odbiór (ratowanie złej ekspozycji i dużych kontrastów?). Niedobrze wygląda dloń, drugi plan jaśniejszy niż pierwszy walczy z nim o względy widza. Kadr, znów na pograniczu sensu.
    Słabo.
    5. Chyba najlepsze z tej serii. Najpierw światło - jest na twarzy - super! Klimat... ponury poprzez obróbkę - chyba na plusik. Modelka... nie gra jakoś specjalnie (czasem to i zaleta). Nie jest źle, ale tak trochę sztywno wyszła (bardzo wyprężona), choć może to i lepiej niż by miała się garbić... Sam nie wiem... Kadr... niekoniecznie. Pokazujesz drogę wgłąb kadru, a modelka patrzy w prawo... tam powinien się skupić kadr i to mocno. Oczywiście w klasycznej postaci. Tu mamy za to kwadrat i trochę wrażenia, że lewy jasny gorny róg wraz z modelką, chce się przewrócić do prawego ciemnego dołu. Jakby modelka chciała właśnie w takiej pozycji dać nura do wody.
    Ogólnie fajna fota i już spokojnie można ją pokazać tu i ówdzie bez wstydu

Na osłodę powiem tak - chyba dość trudna modelka, którą trzeba bardzo uważnie obserwować i kręcić się wokół niej, by dobrze ją przedstawić. Wydaje się, że przy pokazanych ujęciach przydałoby się więcej czasu na dopracowanie kadrów, ujęć, kompozycji, póz i ustawień modelki.

Domyślnie

Kamil ostatnie najs naprawdę dobra fota gratuluję !!!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów