Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Morskie Oko

Domyślnie Morskie Oko

Witam
    Parę fotek z wypadu w ostatni weekend kwietnia nad Morskie Oko.
    Na nizinach wiosna całą gębą a tam jeszcze mróz za tyłek trzyma.
    Pozdrawiam
    Piotr

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Domyślnie

z całym szacunkiem, ale nuda. Kompaktowa.
    Sztampa. Nihil novi. Mały plusik za jedynkę, bo ona w jakis tam sposob wyróznia sie nieco ponad przecietnośc tego zestawu.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Zwróciła moją uwagę:

4. Gdybyś przeszedł przed krzaczory i aparat trochę w górę lub szerzej - mogło być ładnie. Kadr dokładnie na pół (góra - odbicie) i .... no własnie, byłoby lepiej.

7. Ciekawy zamysł tylko za ciasno zrealizowany. Ale plus za pomysł.

Na wszystkich zdjęciach obróbka do poprawy. Tylko w ostatnim zdjęciu jest trochę życia.

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

ładnie teraz w Tatrach ....7 ciekawa
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Teraz moje słowa (AbradAb )
    2 - duży plus za słońce, które znalazło dobre miejsce. Ożywi kompozycję i oczywiście wodę w strumieniu.
    3- Doskonały kolor, szczególnie wody mieszającej się z pękającym lodem. Całość w chłodnej, wymownej stylistyce podbitej ciepłym blikiem z lewej. I ten blik jest uzasadniony bo w górze z lewej również wdzięczy się pokrewna kolorem poświata.
    4 - Ciekawe odbicie w wodzie, takie niejednoznaczne. Zachęca to przyjrzenia się bliżej, zwrócenia uwagi - co też tam się mieni.
    5 - Od mostku w prawo idą trzy fale masywów górskich tworząc rytm. Białe, ciemnozielone, pstrokate. Może tylko doły za dużo.
    8 - Widok przywodzący na myśl westerny. Chudziutkie świerki w kanionie, z prawej w tle stroma skała. I najlepsze: jęzory spływającego śniegu.
    9 - Zawijas biegnący wzdłuż brzegu doskonale zamyka kadr. A na górze ledwo wyczuwalna bliska obecność słońca.

Konkludując: Ja oglądając Twoje prace świetnie się bawiłem. Wcale nie było nudno. Inna sprawa, że jeśli miałbym wymieniać błędy - opowieść byłaby trochę dłuższa

Dlatego ograniczę się tylko do krótkich haseł:
    1 - Coś jest nie tak z zielenią igiełek. Czyżby oberwało się im od Shadows/Highlights?
    6 - Jak na fotografię gór jest nieco za ciasno. Jak na fotografie drzewa - brzózki nie ciekawe.
    7 - Przekombinowane
    8 - Prześwietlone

Uprawnienia umieszczania postów