Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Gdańsk

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Gdańsk

Czekam na opinie ale nie zbyt surowe :P

Domyślnie

Zwykly pstryk, slaba ostrosc, niebo kiepskie i kadr rowniez.

Domyślnie

ten widok można o wiele ciekawiej pokazać (patrz foty HARBa). Zdjęcie mnie nie przekonuje zupełnie. a już szczególnie ciemna plama na linii horyzontu po lewej

Domyślnie

Poprawnie naświetliłeś, budynków nie "pokrzywiłeś", a i kolory - zważywszy na porę dnia - zdają się być naturalne. Ostrość, po mojemu, także nie jest zła. Technicznie poradziłeś więc sobie całkiem nieźle
    Natomiast kompozycyjnie ta fota leży Symetryczny podział kadru w przypadku tak nieatrakcyjnego nieba nie był, wg mnie, dobrym zabiegiem. Ponadto użyta przez Ciebie ogniskowa trochę spłaszczyła to zdjęcie, spowodowała, że poszczególne elementy krajobrazu "zlały się ze sobą". Brakuje mi też tutaj motywu przewodniego - nie wiem, czy chciałeś pokazać statek, zabudowę, czy może kawałek portu...
    Taaa... Wszystko to można było ująć w sformułowaniu "zwykły pstryk" Postanowiłem jednak trochę wypowiedź rozwinąć, bo widzę świadomy dobór parametrów, który poskutkował wspomnianą już, techniczną poprawnością zdjęcia. A to już coś Zatem nie zrażaj się trochę "surowym" przyjęciem, tylko poczytaj trochę o kompozycji, zastanów się jak uwypuklić to coś, co chcesz przekazać swoją fotografią.
    PS. Kolega Erde dobrze prawi - przejrzyj gdańskie (i nie tylko) zdjęcia Harba, a na bank znajdziesz jakąś wskazówkę, może inspirację.

Pozdrawiam!
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

kadr mało ciekawy, reklama na murze zabija klimat - ech, jak bym dorwała tego kto wymyślił reklamy na budynkach w Polsce...
    one shot a day keeps the doctor away

http://www.fotosia.blogspot.com

Domyślnie

a gdzie moglabym znalesc zdjecia harba bym mogla sie im przyjzec??

Domyślnie

Przede wszystkim wybacz, że zwracałem się do Ciebie w poprzednim poście w rodzaju męskim

Najprościej użyć forumowej wyszukiwarki, bądź też kliknąć profil danego forumowicza, a następnie opcję "pokaż wszystkie wątki rozpoczęte przez użytkownika" - w przypadku Harba, na chwilę obecną, przedstawia się to mniej więcej tak:
    http://forum.nikon.org.pl/search.php?searchid=2578194.
    A najlepiej po prostu pośmigać po wszystkich kolejnych wątkach kategorii "krajobraz" by przybliżyć sobie różne style i pomysły

Pozdrawiam!
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Leci w prawo.
    Czlowiek rodzi sie madry,pozniej idzie do szkoly,cale zycie sie uczy i umiera glupi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vanve Zobacz posta
    Leci w prawo.
    co leci w prawo??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1ufo Zobacz posta
    co leci w prawo??
    Cala fota leci w prawo trzeba wyprostowac.

WIDAC?

Czlowiek rodzi sie madry,pozniej idzie do szkoly,cale zycie sie uczy i umiera glupi.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów