Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Wink

Witam,

to moja pierwsza prezentacja na forum nikona ale mimo to proszę o konstruktywną krytykę.

Najpierw Poznań w moim szkle:

D,

no więc podrzucam w innej wielkości tematu nie mogę wyedytować więc jeśli się jakiemuś administratorowi, chce może zamienić ;- )

1. Egipt

2. Nie kłam

3. Kłamstwo 2

4. Kłamstwo jedno za drugim

5. Przystanek Alaska

6. Samotność

7. ILFORD

oraz parę ujęć które udało mi się wykonać w Międzyzdrojach

8. Droga publiczna nr.1

9. Droga Publiczna nr.2

10. Droga Publiczna nr.3

11. MDŁA MGŁA 1/3

12. MDŁA MGŁA 2/3

13. MDŁA MGŁA 3/3

To by było na tyle, zdjęcia prosto z puszki a jeśli chodzi o sprzęt to d80 z N85 i T17-50
    mam nadzieje że 13tka nie okaże się tym razem pechowa ;- ) pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demas Zobacz posta
    zdjęcia prosto z puszki
    Czemu tak? Purysta?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Czemu tak? Purysta?
    Bo tak na ogół wolę, to wszystko.

Domyślnie

Jak pierwszy raz, to sugeruje najpierw zobaczyć jak inni przed tobą prezentuja tu zdjęcia.
    1/ wyselekcjonuj kilka najlepszych, nie rób zrzutu z karty...
    2/ daj je w normalnych wymiarach, a nie mikroskopijnych
    3/ przemyśl co chcesz pokazac, zastanów sie nad tytułami

i pokaż to jeszcze raz.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

1. to nie jest odrzut z karty, bo zdjęcia naprawdę przemyślałem i wyselekcjonowałem, mimo to że przykładowo jest kilka podobnych kadrów to są w innej tonacji i balansie innym planie ostrzenia etc. każde z nich coś dla mnie ma, przedstawiłem myśląc że może będzie miało coś dla kogo innego
    2. W sumie pod zdjęciami są linki do rozmiarów większych ale ok poprawie to skoro można wrzucać duże rozmiary, tylko dlaczego nie mogę już wyedytować?
    3.tytuły jak najbardziej przemyślane i moje.

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demas Zobacz posta
    ..
    3.tytuły jak najbardziej przemyślane i moje.

pozdrawiam
    to ja mam jeszcze jedno pytanie:
    Na czym polegają tytuły zdjec od 1 do 5 ?

Domyślnie

4 nie kupuje podoba mi sie 6 i jeszcze lika innych jednak bym chcial to zobaczyc bez korzystania z linkow. bo jest troche klikania

Domyślnie

tytuł jest sprawą autora a skoro nawet tytuł Cie tak irytuje czy fascynuję to widzę że się udało, a tak na poważnie to nie lubię tytułów z serii "poznan nocą" lub coś w tym stylu, więc tak też nie tytułuje swoich zdjęć. Tu raczej chyba chodzi o zdjęcia nie o jakieś tytuły, więc prosiłbym żeby nie-offtopować

Domyślnie

widzisz demas, usilnie chciałbym zrozumiec przesłanie twoich zdjec, a tytuł wbrew pozorom nie jest tu zadnym off-topem, tylko integralną częścia fotografii.

Nie mam oczywiście nic przeciwko temu, gdybyś nawet nazwał kazde z nich po kolei biedroneczka w kropeczki 1, 2 i 54, ale nadal nie wiem jak sie ma np kłamstwo do zdjec 2,3 i 4 ?

Domyślnie

nr2 jak widzisz jest obrazem nakładanym, widz usilnie starający się doszukać jakiegoś rozwiązania błądzi i stara się odszukać 2 obrazy które tak naprawdę są jednym obrazem tylko obróconym o 90* - i to jest to KŁAMSTWO, jeśli chodzi o kolejne jest to seria tej samej architektury i miejsca więc po prostu są one numerami 2 i 3, to wszystko

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów