Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: A.S.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    kujawsko-pomorskie

Domyślnie A.S.

Drugie podejście do portretu. Proszę o naukę (ale niekoniecznie nauczkę )

Domyślnie

Bardzo starannie i dobrze. Nie wiem dla czego, ale jakoś odnoszę wrażenie, że światełko świeci w nos Modelowi ... .
    Pozdrawiam, Grzegorz.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    kujawsko-pomorskie

Domyślnie

To co? Przypudrować mu nosek? Popracuję nad nim. Dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MsWinter Zobacz posta
    To co? Przypudrować mu nosek? Popracuję nad nim. Dzięki
    Nie - naturalnym oświetleniem jest słońce, a ono nie świeci poziomo na wysokości nosa zazwyczaj Polecam książeczkę pana (lub panów) Dederko oraz próby z odbiciem światła od sufitu lub czegokolwiek. Lampa świecąca na wprost modela tuż znad aparatu to prawie najgorszy rodzaj światła głównego jaki może być. Spróbuj uzyskać światło górne, albo boczne dowolnym sposobem. Potem - jak już osiągniesz zadowalający efekt - powoli dokładać inne elementy śwaiteł i odbić, lub przesuwać żródło światła. Ale ja się nie znam tak naprawdę - tak sobie teoretyzuję.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    kujawsko-pomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Nie - naturalnym oświetleniem jest słońce, a ono nie świeci poziomo na wysokości nosa zazwyczaj Polecam książeczkę pana (lub panów) Dederko oraz próby z odbiciem światła od sufitu lub czegokolwiek. Lampa świecąca na wprost modela tuż znad aparatu to prawie najgorszy rodzaj światła głównego jaki może być. Spróbuj uzyskać światło górne, albo boczne dowolnym sposobem. Potem - jak już osiągniesz zadowalający efekt - powoli dokładać inne elementy śwaiteł i odbić, lub przesuwać żródło światła. Ale ja się nie znam tak naprawdę - tak sobie teoretyzuję.
    Dzięki mOSAd. Na takie właśnie podpowiedzi liczę. Może się nie znasz, ale bardzo pomocnie teoretyzujesz
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów