Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pierwsze tu

Domyślnie Pierwsze tu

Witam.Pierwsza stycznosc z tego rodzajem fotografii.Nie bijcie

Domyślnie

powiem na szybko co mz nie tak:
    -kadrowanie (dla mnie zbyt wąsko i poucinane nogi)
    -bałagan w tle
    -zbyt mocna winieta.

BW się broni.
    inni pewnie wytkną jeszcze cienie na szyi i twarzy...
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

a mnie sie podoba tak jak jest. ma klimat. minimalnie bym przyciemniej to biale za szyja modelki
    piękna modelka, strasznie naturalne zdjęcie.

powiem na szybko co mz nie tak:
    -kadrowanie (dla mnie zbyt wąsko i poucinane nogi)
    -bałagan w tle
    -zbyt mocna winieta.
    kurcze kolega wypomina to na czym widze sam popełnia bledy ... wiec jak to jest - u innych widzimy wady a u siebie nie ?

pozdrówko bez ciśnienia

Domyślnie

Dzieki panowie.Nastepnym razem sie poprawieA takich modelek mam sporo,wiec bedzie na kim cwiczyc,robienie zdjec oczywiscie

Domyślnie

Ładna modelka, zdjecie cos w sobie ma, szkoda że nogi ucięte.
    NIKON D90 + 18-105 VR + NIKORR 35mm 1.8G + Metz 48 AF-1

Dars

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmmak Zobacz posta
    kurcze kolega wypomina to na czym widze sam popełnia bledy ... wiec jak to jest - u innych widzimy wady a u siebie nie ?
    kto nie popełnia błędów, nie robi postępów.
    czy gdzieś pisałem, że nie popełniam błędów? ale robiąc błędy liczę na konstruktywną krytykę, by je wyeliminować w przyszłości. chyba na tym polega sens tego forum.

a propos, czy napisałem że w/w zdjęcie mi się nie podoba? wyraziłem jedynie swoje subiektywne zdanie, co mi przeszkadza w tej pracy.

p.s. mmmak, przez takie osobiste wycieczki traci dla mnie sens forum fotograficzne... (niedługo wszyscy z wszystkimi zaczną się kłócić o wszystko)
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmmak Zobacz posta
    To jest naturalne i normalne. Dlatego, że w stosunku do siebie i swoich prac nie jesteśmy obiektywni. Patrzymy z taką malutką głębią ostrości, często widząc tylko to, na co zwróciliśmy uwagę podczas robienia zdjęcia. To, że widzmy jakieś wady, nie znaczy też, że umiemy sami je wyeliminować. To tak jak z samochodem - słyszysz stukanie gdzieś z tyłu, kapie olej, a skrzynia biegów wydaje dziwne dźwięki przy wrzucaniu trójki. Mimo, że właściciel auta jakoś nie zwrócił na to uwagi. Ale to nie znaczy, że umiesz to poprawić

Uprawnienia umieszczania postów