Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Reporterka

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Skibek zaczne od wyjasnienia tych swinskich gryp, ptasich, itp. To media sa chore, ale na grype debili. Nie ogladam Tv od dawna, gdy ludzie mi opowiadaja o tym, co ci idioci pokazuja, mowia to... Bylem w Azji Poludniowej chwile po tsunami, wtedy panowala ptasia. Na lotnisku w Warszawie dostalismy rozne listy, jak postepowac itp. Mowili, zeby uwazac bo ptasia grypa tam zabija, epidemia. Zmarlo pare osob w ciagu roku, to epidemia? Codziennie w Azji od skuterow ginie tysiace, to jest epidemia. Media podawaly, ze w Meksyku zginely setki, zginelo z 8 osob. Ale w Meksyku codziennie umiera pare osob na grype (zwykla). Bylem rok temu w Meksyku, na takich wsiach, ze ludzie nie wiedza co to Tv. Sorki za OT, ale nie moge gdy ludzie tak wierza w przekaz telewizyjny. 90% bredni, czasem przypadkiem prawde powiedza.

Co do obiektywow, mam rowniez 10-20 sigme. Krajobraz jest extra, reporteka nie. Plywajac po Amazonce nie mogle uchwycic tego co chcialem. Biegajac po dzungli w Kolumbii, nikon 18-135 nie wykonal pracy dobrze. Szukam dobrego obiektywu do reporterki. Robie tylko krajobraz i reporteke zaczynam. Przedzial, powiedzmy 2000-3000zl.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-05-2009 o 22:12 Powód: pis. (Ci->ci)

Domyślnie

nikor 18-200 VR. Duży zakres zmiany ogniskowej, istotne przy szybko nadarzającej się okazji do zrobienia foty - nie trzeba przepinać szkła.
    W podróżach zauważyłem że najbardziej się przydaje albo bardzo szeroko (ale 10-20 juz masz) albo bardzo wąsko.
    Możesz wziąć 70-300VR, nie wiem na ile dokuczliwy będzie brak zakresu 20-70 mm. Zresztą ten zakres masz w 18-135 o ile go nie sprzedasz. Nic nie szkodzi, że zakresy zooma się będa nakładac w dużej części. W reporterce to się przydaje o ile się robi jednym aparatem.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-05-2009 o 20:46
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów