Szukaj
1 jest spoko, ale widać, ze 50mm...
2. za dużo góry.
Naucz się czytać
2 za duzo gory
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
1 bardzoMaverik - gdzie (poza exif'em) Ty widzisz, że to 50??
2 za przedmówcami
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
No właśnie sobie zakupiłem 50-tkę - a to wynik mojego testu szkiełka. Kolejny cel to 85mm.
To że widać że 50 to źle tak?
Z kadrowaniem drugiego mam trochę problemów, oto kolejna propozycja:
Slabo. Wydaje się, że piękną modelkę pokazałeś wyjątko... niepięknie. Co do 50-tki, to do zbliżeń się nie nadaje za bardzo - bo zniekształca. 1.5m to taki minimalny sensowny dystans. Poprawione kadrowanie lepiej, ale bym się nie silił strasznie, a robił kolejne fotki, już z przemyślanym kadrem.
Ja bym to nawet proponował założyć specjalny wątek portretów z telefonem komórkowym, bo widzę, że coraz częściej takie fotki się pojawiają. Na 1 wydaje mi się, że nie ma ostrości od nosa w dół, perspektywa spowodowała, że szczery uśmiech nie wyszedł moim zdaniem zbytnio dobrze. 2 jak wcześniej koledzy pisali, za dużo góry, telefon mi się nie podoba (jego obecność). Po skadrowania - telefon jeszcze bardziej mi przeszkadza, ciut cieplejsze kolory może mogły być. To tak moim skromnym amatorskim zadaniem.
Skontaktuj się z nami