Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 72 z 72

Wątek: Wybór

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patrykolczyk Zobacz posta
    a możecie mi polecic jakies przysłony , które będą mi niezbędne . bardzo prosze
    Polecam przysłonę f/8...
    Chyba, że chcesz mieć ładny bokeh to wtedy mniejszą.
    i jaki tulipan do obiektywu kitowego nikon d50?? prosze o pomoc
    W zasadzie, każdy obiektyw ma w specyfikacji jeden rodzaj osłony, jaka do niego pasi. Nie do każdego podejdzie tulipan - większość kitów kręci mordką.
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 08-05-2009 o 08:45
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Dobra, coś tam wiem, i na podstawie tego co przeczytałam chcę się dowiedzieć, czy zestaw:nikon d80 + metz af 48-1 + obiektyw 18-200mm, będzie dobry do robienia zdjęć makro jak i z trochę większych odległości?

Lampka taka, bo cena jest bardzo ok, i do tego jest raczej zadowalająca, jak dla mnie.
    Obiektyw - 18, czyli, że można robić foty z większej odległości (większej niż zdjęcia makro), bo 18 jest też w kicie. 200 - bo makro . Zastanawiam się jeszcze nad 18-135, ale nie wiem, czy lepsze to czy tamto. Jaki obszar obejmuje 135 a jaki 200?
    No, a Nikon D80, bo... jest dobry jak dla amatora .

I proszę jeszcze małe wyjaśnienie: jak patrzeć na jasność zdjęć, w obiektywach, te cyfry (1.8 - np.) znaczą 'moc' jasności zdjęcia czy coś innego?

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów