Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Dla mnie kitowy w domyśle zawsze był 18-70, chociaż ja swoją puszkę kupiłem w komplecie z 28-80

Stig - w sumie masz rację.

Swoją drogą, to 70-300G też jest kitowy a z tego, co pamiętam, to SB600 również jest kitowa.
    O nowych szkłach nie wspomnę

Domyślnie

jeśli mowa o 18-70 to całkiem przyzwoite szkło. Gdyby nie jasność i co za tym idzie niemożność uzyskania małej głębi ostrości to był by to bardzo fajny obiektyw!
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

Właśnie przed chwila zrobiłem kilkanaście zdjeć Tamronem 28-75 na zmianę z nikkorem 18-70. I jedyna przewaga nikkora jest jego szeroki kąt (tylko dlatego zreszta sporadycznie go podpinam - do czasu zakupu tokiny 12-24). Mogę sie zgodzic, że ten nikkor zniekształca - co do aberacji nie zauwazyłem jakoś tego dużo - ale co do ilości szczegółów - 18-70 jest bardzo ostrym szkłem, dlaczego ma mniej szczegółów? Zrób test na BF, pozycz od kogos inny egzemlarz.
    Pozdrawiam

Domyślnie

hm
    moze 18-55 jest zepsuta albo ze mna cos nietak

w skali 1:1 i pomniejszone cale zdjecie

70-300
    1.

2.

18-55

1.

2.

a co do kita to na innych forach caly czas pisali ze kit z nikona... wiec myslalem, ze chodzi o sam obiektyw - dzieki za oswiecenie
    szkoda ze padl mi dysk bo bym Wam pokazal lepsze cialka niz na pierwszym zdjeciu

Domyślnie

Tuti,
    a co do kita to na innych forach caly czas pisali ze kit z nikona... wiec myslalem, ze chodzi o sam obiektyw
    na 99% pisali o obiektywie 18-70, a ten jest lepszy od twojego kita

Domyślnie

leon28, mialem na mysli, ze kitem nazywali sam obiektyw, a nie zestaw jak mnie poprawil/a stig kilka postow wyzej

rozumiem, ze proponujesz mi sprzedac 18-55 i zakupic 18-70? moze jest cos lepszego w tym przedziale cenowym... ?

a co myslicie o fotkach? bo jak dla mnie to ten kit taki sobie jest w porownaniu z 300

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów