Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Wam tez kit wydaje sie do kitu?

Poza kitem mam jeszcze nikkora 70-300 tego tanszego i w porownaniu z kitem mam tyle szczegolow ze glowa boli

a kit strasznie aberuje, znieksztalca i te zdjecia jakies mniej szczegolowe...

czy macie podobne odczucia?
    tak sie zastanawiam czy nie sprzedac kita i nie kupic czegos innego

Domyślnie

nie, nie mamy wrecz odwrotnie - ostrosc n 70-300 jest nizsza od kita - znacznie
    pozdrawiam
    ---------------------------------------------------------------------
    |S5Pro|S30|N60|SB600|

Domyślnie

Tuti, chyba masz popsutego kita - albo wybitne 70-300. pokaz jakies foty.
    Puszki i słoiki...

Oszczędny w słowach Awatar mike00
    Miasto
    Jastrzębie/Katowice/RSl.

Domyślnie

A o ktorym kicie jest mowa ?!? - koledzy odpowiadaja a nawet nie wiemy na jaki temat.
    Pozdrawiam
    D50; T 12-24; T 28-75; S 70-300 APO; SB-600; MF 550prob + 486rc2

Domyślnie Re: Wam tez kit wydaje sie do kitu?

Cytat Zamieszczone przez Tuti
    Poza kitem mam jeszcze nikkora 70-300 tego tanszego i w porownaniu z kitem mam tyle szczegolow ze glowa boli

a kit strasznie aberuje, znieksztalca i te zdjecia jakies mniej szczegolowe...
    CO TO JEST KIT? Jestem na forum od paru lat i coraz bardziej nie rozumiem języka tu używanego. Z kontekstu wynika, że piszesz o zestawie D50 z obiektywem, a w zasadzie o obiektywie. Ja znam conajmniej trzy konfiguracje: D50 + 18-55 lub 18-70 lub 50/1.8.
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

mike00, Wini, zapewne chodzi o obiektyw 18-55 lub 18-70 - w kazdym razie oba sa lepsze niz 70-300.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie Re: Wam tez kit wydaje sie do kitu?

Cytat Zamieszczone przez Wini
    CO TO JEST KIT? Jestem na forum od paru lat i coraz bardziej nie rozumiem języka tu używanego. Z kontekstu wynika, że piszesz o zestawie D50 z obiektywem, a w zasadzie o obiektywie. Ja znam conajmniej trzy konfiguracje: D50 + 18-55 lub 18-70 lub 50/1.8.
    A juz myslalem, ze tylko ja jakis pierd...ty jestem na tym punkcie. Mozna tlumaczyc jak Abel krowie, ze KIT to nie obiektyw tylko "ZESTAW" aparatu z obiektywem, a oni nadal swoje. W czasach dyskusji na tym forum, kiedy KIT byle w zasadzie tylko jeden -- czyli D70 z 18-70 -- jeszcze to dziwne nazewnictwo mozna bylo strawic. Ale teraz -- jak widac wyraznie -- rozne sa zestawienia (z roznymi szklami). I potem jeden z drugim sie dziwia, ze im sie zwraca uwage...
    Najsmieszniejsze jest to, ze nawet moderatorzy -- nie dosc, ze nie zwracaja uwagi na to -- to jeszcze bawia sie w jakas dziwna argumentacje, broniac tej idiotycznej nowomowy...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

stig,
    A juz myslalem, ze tylko ja jakis pierd...ty jestem na tym punkcie. Mozna tlumaczyc jak Abel krowie, ze KIT to nie obiektyw tylko "ZESTAW" aparatu z obiektywem
    czy w takim razie napisanie obiektyw kitowy jest poprawne? oczywiscie jesli poda sie model aparatu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leon28
    stig,
    A juz myslalem, ze tylko ja jakis pierd...ty jestem na tym punkcie. Mozna tlumaczyc jak Abel krowie, ze KIT to nie obiektyw tylko "ZESTAW" aparatu z obiektywem
    czy w takim razie napisanie obiektyw kitowy jest poprawne? oczywiscie jesli poda sie model aparatu
    Nie do konca... Tzn. samo okreslenie "kitowy" jak najbardziej (chociaz i tak nie ma to nic wspolnego z poprawna polszczyzna). Niemniej problem robi sie coraz wiekszy, bo nawet jesli ktos poda model aparatu, to tez nie wiadomo o jaki kit chodzi. Obecnie kity sa przeciez rozne -- z kilkoma roznymi szklami. Ni cholery sie nie dowiesz o jaki wlasciwie obiektyw chodzi...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Obecnie kity sa przeciez rozne -- z kilkoma roznymi szklami. Ni cholery sie nie dowiesz o jaki wlasciwie obiektyw chodzi...
    no fakt, nic nie jest juz takie jak bylo przedtem, za niedlugo czlowiek przestanie nadazac za tym wszystkim, tak jak np. porobilo sie w komorkach i nie tylko tam. setki roznych, ale rozniacych sie niewiele modeli, tysiace dodatkowych oznaczen. w ciekawych czasach zyjemy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów