Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: dziwne kolorki.

Domyślnie dziwne kolorki.

wczoraj w nocy popełniłem kilka fotek d70 z dużym czasem naświetlania od 80 do 300 s bez redukcji szumów na kilku z nich widać ryżowe zabarwienie w prawym górnym rogu moje pytanie brzmi czy jest to normalne długi czas naświetlania matryca się nagrzewa i wychodzą takie kwiatki czy też ma to inne podłoże ?
    d70 statyw wyzwalanie migawki pilotem zamiennik iso 200 przysłona 3,5 kit naświetlanie 350s.
    ps. proszę o rady dla początkującego chodzi mi o ostrzenie w kompletnych ciemnościach (trochę głupio to brzmi)
    ale w sytuacji gdy w wizjerze jest ciemno manualne nastawianie ostrości na nieskończoność nie daje pożądanych efektów. co robić.?
    jestem ponczkujący wiec nie wiem jak zamieścic fotke prosze nie mieszać mnie za to zanatto z błotem
    dzieki za pomoc błajan.

Domyślnie

zdecydowanie matryca!
    sporo gratów

Domyślnie

uszkodzona czy to normalne?

Domyślnie

Niestety normalne.

poszukaj w necie. Niektórzy desperaci naświetlali dekielek przez kilka godzin
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

normalne taki urok cyfry zresztą było milion razy o tym...
    sporo gratów

Domyślnie

nie naświetlaj tak długo bo usmażysz matrycę - 100 sekund to max zdaje się - tak miałem w d80

Domyślnie

Nawet matryca za 10 K (w D3X) czasami tak się zachowuje na długich czasach: http://www.bythom.com/nikond3xreview.htm.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    nie naświetlaj tak długo bo usmażysz matrycę - 100 sekund to max zdaje się - tak miałem w d80
    Bez przesady. Długie czasy to nie jest znowu jakiś tam problem. A 100 sek. to pryszcz dla D80. Spokojnie można w 10 min i więcej. Inny problem, że tego zafarbu tak łatwo nie zlikwidujesz. A to fioletowy prawy róg to wynika w głównej mierze z tego, że elektronika w body wydziela trochę ciepła i pech chciał, że akurat w tym miejscu najwięcej.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Uprawnienia umieszczania postów