Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Rozlewiska

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Rozlewiska

Biebrza kwietniowo. Zalane łąki koło Dolistowa

1.

2.

3.

4.

5. Wieś Jagłowo

Domyślnie

Na 1 i 2 od spodu wychodzą mi straaaszliwe artefakty. Ogólnie jakoś strasznie mocna kompresja.

Fajna cisza, ale w sumie to nic ciekawego.

Domyślnie

4 ma potencjał, ale nie na tę porę dnia
    pokaż więcej Jagłowa bo zachęcająco wygląda
    1,2,3 - mz słabe
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Dokładnie. Brak tam ewidentnie dobrego światła, kontrastu - choć motyw fajny.

Pierwsze trzy natomiast są raczej mało ciekawe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    pokaż więcej Jagłowa bo zachęcająco wygląda
    Niestety była to jedyna pora dnia kiedy mogłem tam być i robić zdjęcia.
    Z Jagłowa nie mam nic więcej co warto byłoby pokazać. Nie było zbyt dużo czasu na fotografowanie w tym miejscu i o dobrej porze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erde Zobacz posta
    czemu takie ciemne?
    Lubię ciemniejsze zdjęcia. Oglądałem na 2 różnych monitorach i nie wyglądały na za-ciemne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yanek Zobacz posta
    Lubię ciemniejsze zdjęcia. Oglądałem na 2 różnych monitorach i nie wyglądały na za-ciemne.
    Może nie są za ciemne,ale światła brak ewidentnie....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Może nie są za ciemne,ale światła brak ewidentnie....
    .....i niestety ciekawego motywu ....albo poprzez zmianę kadrowania wyszukanie wydobycie go z tych rozlewisk - pomysl moze kadrowanie "podłogowe" moze zmiana kąta patrzenia obiektywu - musisz odbiorce zdjecia czymś do niego przekonać
    tutaj niestety ani motyw ani kadrowanie ani kolorystyka mnie do niczego nie przekonuje - sorry,
    jedynie czworka mogłaby być ciekawa ale tutaj musi być wysokie kadrowanie i musiałbyś zaakcentowac kolorystycznie te pasy traw dzielace to zdjecie

a gdybys to przedstawiał w b/w taki zascianek polskiej wsi, przepraszam ze u Ciebie w wątku ale jest biała ramka dlatego nie linkuję

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    .....i niestety ciekawego motywu ....albo poprzez zmianę kadrowania wyszukanie wydobycie go z tych rozlewisk - pomysl moze kadrowanie "podłogowe" moze zmiana kąta patrzenia obiektywu - musisz odbiorce zdjecia czymś do niego przekonać
    tutaj niestety ani motyw ani kadrowanie ani kolorystyka mnie do niczego nie przekonuje - sorry,
    jedynie czworka mogłaby być ciekawa ale tutaj musi być wysokie kadrowanie i musiałbyś zaakcentowac kolorystycznie te pasy traw dzielace to zdjecie
    Wychodzi na to, że moje zdjęcia są zbyt emocjonalnie osobiste. Uwielbiam Biebrzę i jej rozlewiska. Ich rozmiar na wiosnę (i ich praktycznie brak w lecie) robi na mnie niesamowite wrażenie. Gdy robiłem te kadry nie myślałem o tym by
    odbiorce zdjecia czymś do niego przekonać
    . Chciałem zachować tę głębię i ilość wody która przytłacza wszystko. No cóż. Muszę zacząć inaczej dobierać zdjęcia które chcę pokazać światu

Uprawnienia umieszczania postów