Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Praca licenjacka :)

Witam wszystkich,

Od dawna jestem przede wszystkim czytelnikiem naszego forum, jakiś czas temu w końcu przebrnąłem przez proces rejestracji mając nadzieję, że szanowne grono forumowiczów pomoże w moim małym problemie

A więc do sedna sprawy...

Piszę w tym roku pracę licencjacką na temat bliski memu sercu:

" Wykorzystanie formatu RAW i modelu LAB w foto-edycji obrazów cyfrowych "

Prawda, że temat fajny?

Mam po "długim" weekendzie oddać schemat pracy - spis treści, mam więc prośbę o pomoc w ustaleniu tego spisu.
    Myślę, że powinno być coś z zarysu historycznego, trochę teorii o rawie i labie, no i pokazanie różnic, w zasadzie możliwości edycji za pomocą tych formatów... ale czy to trochu nie za mało

Macie może jeszcze jakieś propozycję?? Może powinienem o czymś jeszcze wspomnieć??

Z góry wielkie dziękuje

Domyślnie

Możesz przeprowadzić eksperymentalnie pokazanie możliwości, zwiększenie DR etc.
    Można też iść w kierunku algorytmów zapisu RAWa, bo każda firma ma inne.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Dzięki za pomoc, a może ktoś jeszcze ma jakiś inny pomysł )

Domyślnie

Możesz przedstawić różne algorytmy demozaikowania, jest ich dość na magisterkę

Pozdrawiam
    Ulv
    www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45

Domyślnie

Kurcze te algorytmy przypadły mi do gustu wielkie dzięki

Uprawnienia umieszczania postów