Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Wiosna...

Domyślnie Wiosna...

Witam i proszę o uwagi

Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Oszczędny w słowach Awatar maroo_s
    Miasto
    Kraków, Żukowice

Domyślnie

Troszkę za dużo tych kwiatków. Zasłaniają dłoń i fragment włosów. Gdyby ich nie było na pierwszym planie, albo ew. tylko delikatnie po bokach i na dole byłoby znaczniej lepiej. No i to ostre światło i cienie. Może jakoś inaczej ustawić modelkę? Modelka ma bardzo ładny kolor włosów - wykorzystaj to.
    Nikon+Nikkory
    Pozdrawiam, Marek

Domyślnie

Dzięki za cenne uwagi, czytam na bieżąco Forum i próbuję czegoś się nauczyć . A jeśli chodzi o obróbkę? ciekaw jestem, jak widzieliby to inni. Zapraszam....

Oszczędny w słowach Awatar maroo_s
    Miasto
    Kraków, Żukowice

Domyślnie

Jeśli chodzi o obróbkę to mam wrażenie że jest bardzo minimalna. Lepiej nie zapraszaj, tylko poeksperymentuj. Jak chcesz porad to uderzaj do działu "w trakcie obróbki".

Te kwiatki strasznie tu przeszkadzają, ale ja bym uratował troszkę tę fotkę w ten sposób:

Trochę obciąłem dołu, i pogmerałem suwaczkami tak żeby zyskało "słoneczną" tonację (w końcu ciemne okulary).
    Jeśli Ci się nie podoba lub nie życzysz sobie, daj cynk do moderatora to usunie link z mojej wypowiedzi.

Ja również się uczę, ale nie tylko czytam forum i tutki ale też sporo eksperymentuję.
    Nikon+Nikkory
    Pozdrawiam, Marek

Domyślnie

Dziękuję, faktycznie lepiej tak kadrowane A co do eksperymentowania to brakuje niestety wolnego czasu, a z tego co się przekonałem jest to czasochłonne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    Dziękuję, faktycznie lepiej tak kadrowane A co do eksperymentowania to brakuje niestety wolnego czasu, a z tego co się przekonałem jest to czasochłonne
    No nic za darmo nie ma a szkoda.
    Zdejmij tej Pani okulary - bo oczy napewno sa warte uwagi. Co do obrobki to jakis lekki crossik by tu mozna IMO.

Uprawnienia umieszczania postów