Szukaj
Modelka bardzo podobna do Ciebie.
Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon
centralnie te osoby, na 1 to za szeroko i widac blysk lampy
na 3 dziwna jakosc, czyzby wycienek z kadru?
no i krzywy horyzont
Andre podobna jak kropla wody... bywa czasem, że dzieci sa tak podobne do rodziców)) to moj jedyny obiekt do fotografowania reszta familii unika obiektywu.
Vuki dzieki serdeczne, będą kolejne próby więc każda uwaga bardzo cenna. Co do 3 to żaden wycinek tak wyszło, mam jeszcze kilka takich. A horyzont, wiem ale slonko uciekało mi za te górki i nie miałam pomysłu.
D50 + 18-50
żeby zacząć robić zdjęcia nie tylko do albumu domowego, musisz najpierw sporo poczytać teorii i pooglądać zdjęć uznanych fotografików, a później próbować, próbować i tak do skutku. To wbrew pozorom bardzo trudna sztuka.
Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem
Najważniejsze jednak to mieć radość z tego co się robi. I nie przejmować się nadętymi mądralami, czyli tzw. "profesjonalistami". Lepiej jeśli naturalne i bezpretensjonalne zdjęcie podoba się dwóm osobom, czyli autorowi i objektowi, niż tzw. "profesjonalne" nikomu.Zamieszczone przez Jogi
To nie rozumiem po co logujesz sie na to forum, skoro chcesz mieć radość z fotografowania. Rób sobie zdjęcia do albumu, ciesz się i więcej się nie wypowiadaj, jeśli nie masz nic do powiedzenia. I nie obiniżaj poziomu forum takimi postami.Zamieszczone przez swiatlo
Nie po to miaga wystawiła zdjęcia, żeby trwać w swoim zadowoleniu, tylko po to żeby się dowiedzieć jak można zrobić takie zdjęcia lepiej. Jeżeli chce robić zdjęcia wysokiej klasy, które bez wstydu będzie mogła pokazać szerzej, to skorzysta z porad.
Jeśli tylko częściowo skorzysta z porad to będzie robiłą lepsze zdjęcia do albumu, bo np 2. nawet do albumu bym nie wsadzil. A jeśli nie będzie chciała skorzystać z porad i tak jak ty cieszyć się z życia, to już lepiej niech nie zamieszcza zdjęć na forum, bo to nie ma sensu.
To forum jest m.in. po to żeby się czegoś nowego nauczyć. Ja dowiaduję się tu wciąż wiele i ciągle zdaję sobie sprawę, że niewiele wiem. I skoro sam się czegoś dowiaduję, to chcę, żeby inni też może kiedyś skorzystali z tego co im napiszę.
Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem
jak dla mnie nic nie wnosza, wiem ze sie uczysz tak jak ja na przyklad, jak dla mnie za szeroko, tak troszke jak do albumu rodzinnego ale tak trzymaj rob zdiecia i pokazuj a napewno sie nauczysz czegos .... ja mam taka nadzieje![]()
wiem ze ie o to chodzilo ale w 2 jak by zabrac modelkealbo i nie zaberac a przesunac troszke bardziej jeszcze w lewo i troszke zkadrowac... swietne slady na piasku w tym swietle ale ja sie dopiero ucze
nikon d70s + af-s dx nikkor 18-70 if ed + tamron af 70-300 f/4-5.6ld macro1:2 + telekonwerter x 2
Skontaktuj się z nami