Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Dwa słońca

Domyślnie Dwa słońca

Kolejna próba moich marnych umiejętności liczę, że z czasem będzie lepiej, proszę więc o uwagi. Najważniejsze, że mam ogromną frajdę z focenia na resztę trzeba zapracować.

1.

2.

3.
    D50 + 18-50

Domyślnie

Modelka bardzo podobna do Ciebie.
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

centralnie te osoby, na 1 to za szeroko i widac blysk lampy
    na 3 dziwna jakosc, czyzby wycienek z kadru?
    no i krzywy horyzont

Domyślnie

Andre podobna jak kropla wody... bywa czasem, że dzieci sa tak podobne do rodziców )) to moj jedyny obiekt do fotografowania reszta familii unika obiektywu.

Vuki dzieki serdeczne, będą kolejne próby więc każda uwaga bardzo cenna. Co do 3 to żaden wycinek tak wyszło, mam jeszcze kilka takich. A horyzont, wiem ale slonko uciekało mi za te górki i nie miałam pomysłu.
    D50 + 18-50

Domyślnie

a juz myslalem ze autoportrecik..

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

żeby zacząć robić zdjęcia nie tylko do albumu domowego, musisz najpierw sporo poczytać teorii i pooglądać zdjęć uznanych fotografików, a później próbować, próbować i tak do skutku. To wbrew pozorom bardzo trudna sztuka.
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jogi
    żeby zacząć robić zdjęcia nie tylko do albumu domowego, musisz najpierw sporo poczytać teorii i pooglądać zdjęć uznanych fotografików, a później próbować, próbować i tak do skutku. To wbrew pozorom bardzo trudna sztuka.
    I wyłączyć lampę

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jogi
    Najważniejsze jednak to mieć radość z tego co się robi. I nie przejmować się nadętymi mądralami, czyli tzw. "profesjonalistami". Lepiej jeśli naturalne i bezpretensjonalne zdjęcie podoba się dwóm osobom, czyli autorowi i objektowi, niż tzw. "profesjonalne" nikomu.

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo
    Najważniejsze jednak to mieć radość z tego co się robi. I nie przejmować się nadętymi mądralami, czyli tzw. "profesjonalistami". Lepiej jeśli naturalne i bezpretensjonalne zdjęcie podoba się dwóm osobom, czyli autorowi i objektowi, niż tzw. "profesjonalne" nikomu.
    To nie rozumiem po co logujesz sie na to forum, skoro chcesz mieć radość z fotografowania. Rób sobie zdjęcia do albumu, ciesz się i więcej się nie wypowiadaj, jeśli nie masz nic do powiedzenia. I nie obiniżaj poziomu forum takimi postami.

Nie po to miaga wystawiła zdjęcia, żeby trwać w swoim zadowoleniu, tylko po to żeby się dowiedzieć jak można zrobić takie zdjęcia lepiej. Jeżeli chce robić zdjęcia wysokiej klasy, które bez wstydu będzie mogła pokazać szerzej, to skorzysta z porad.
    Jeśli tylko częściowo skorzysta z porad to będzie robiłą lepsze zdjęcia do albumu, bo np 2. nawet do albumu bym nie wsadzil. A jeśli nie będzie chciała skorzystać z porad i tak jak ty cieszyć się z życia, to już lepiej niech nie zamieszcza zdjęć na forum, bo to nie ma sensu.

To forum jest m.in. po to żeby się czegoś nowego nauczyć. Ja dowiaduję się tu wciąż wiele i ciągle zdaję sobie sprawę, że niewiele wiem. I skoro sam się czegoś dowiaduję, to chcę, żeby inni też może kiedyś skorzystali z tego co im napiszę.
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

Oszczędny w słowach
    Miasto
    LITTLEHAMPTON

Domyślnie

jak dla mnie nic nie wnosza, wiem ze sie uczysz tak jak ja na przyklad, jak dla mnie za szeroko, tak troszke jak do albumu rodzinnego ale tak trzymaj rob zdiecia i pokazuj a napewno sie nauczysz czegos .... ja mam taka nadzieje
    wiem ze ie o to chodzilo ale w 2 jak by zabrac modelkealbo i nie zaberac a przesunac troszke bardziej jeszcze w lewo i troszke zkadrowac... swietne slady na piasku w tym swietle ale ja sie dopiero ucze
    nikon d70s + af-s dx nikkor 18-70 if ed + tamron af 70-300 f/4-5.6ld macro1:2 + telekonwerter x 2

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów