Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Turning Torso

Domyślnie Turning Torso

Witam! Fotografie zrobione zostały w nowoczesnej, wciąż budowanej, dzielnicy Malmö. Wszystkie budynki w okolicy mają od 3 do, maksymalnie, 6-7 pięter. Turning Torso ma ich natomiast 54 (190m wysokości) . Cały kompleks leży nad samym morzem, dzięki temu z wyższych pięter Torso roztacza się widok nie tylko na Malmö, ale i Kopenhagę. Apartamentowiec jest też nieźle "zakręcony" - wierzchołek najwyższego segmentu jest obrócony o 90 % w stosunku do najniższego. W założeniu projektanta miał przypominać skręcony tors męski... Mnie bardziej kojarzył się jednak z żaglem - wieje tam okrutnie
    Zapraszam!

1.

2.

PS. Dół celowo przyciąłem bo i tak było go niewiele, a poza tym pełen był ciemnego błota

3.

"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

To raczej dział architektury - poprosiłem moda żeby przeniósł.

Podoba mi się bardzo dwójka. Budynek w całej okazałości, ładnie wyeksponowany.

Dobrze dopracowany temat świateł + smaczek w postaci księżyca.

Na jedynce ulica kłóci się o prym z budynkiem i to trochę psuje tę fotografię.

Moim zdaniem technicznie (chodzi mi o światła, WB, porę dnia) poradziłeś sobie świetnie.

Domyślnie

bdb - gratki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    To raczej dział architektury - poprosiłem moda żeby przeniósł.
    No właśnie nie umiałem się zdecydować. W architekturze jednak "nie siedzę", toteż trochę brakło mi śmiałości na prezentację zdjęć w tym dziale - nie wiedziałem czy podołają kompozycyjnym wymogom tego rodzaju fotografii, których nie znam. Ponadto chciałem nie tyle pokazać konkretny kształt, co skontrastować tego "dziwoląga" z otaczającym go krajobrazem. Oczywiście dotyczy to 1 i 2, 3 jest jedynie dopełnieniem...
    No i jak tak czytam swoje tłumaczenia to dochodzę do wniosku, że chyba jednak masz rację Nie mam więc nic przeciwko ewentualnym przenosinom.
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Piękne foty. Szczególnie 1 i 2. Co roku przejeżdżam niedaleko, ale nigdy nie byłem blisko. Teraz jestem, dzięki.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

prześwietne technicznie i jakościowo. poważnie, chciałbym widzieć takie na ścianie

Domyślnie

Jeżeli nie jest to wymysł architektoniczny z programu, a tak to wygląda, to mogę tylko pogratulować autorowi zdjęć! Są zarąbiste!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barbi Zobacz posta
    Jeżeli nie jest to wymysł architektoniczny z programu, a tak to wygląda, to mogę tylko pogratulować autorowi zdjęć! Są zarąbiste!!!
    Zdjęcia są efektem żmudnej walki z maskami, której celem było uzyskanie "naturalnej" rozpiętości tonalnej. Oprócz tego wyprostowałem jedynie budynki. Nie jest to więc ani wymysł, ani zastana rzeczywistość, a raczej próba maksymalnego zbliżenia się do tej ostatniej A krajobraz, swoją drogą, jest tam trochę "kosmiczny"
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fremen Zobacz posta
    Zdjęcia są efektem żmudnej walki z maskami, której celem było uzyskanie "naturalnej" rozpiętości tonalnej. Oprócz tego wyprostowałem jedynie budynki. Nie jest to więc ani wymysł, ani zastana rzeczywistość, a raczej próba maksymalnego zbliżenia się do tej ostatniej A krajobraz, swoją drogą, jest tam trochę "kosmiczny"
    Jesteś naprawdę niesamowity! TYLKO PODZIWIAĆ AUTORA!!!!!!!!! Życzę wielu podobnie dobrych prac!!!!

Domyślnie

Brawo (dużo pracy widać, ale warto było, techniczna strona zdjęć, klasa). Nr2 wyróżnię.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów