Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 72
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Cz-wa(ew.Kraków)

Domyślnie

Dzięki Kundzior

Dzięki bardzo za wszystkie pomocne odpowiedzi. Zastanawiałam się nad D50 i D70 a tu nagle wyszło,że będzie D80 (yuppi).

Myślę,że temat jest chyba już do zamknięcia ale może jeszcze ktoś ma coś do powiedzenia w tej sprawie. Może temat będzie pomocny też innym

tnx
    Kundzia pozdrawia wszystkich forumowiczów.
    Nikon D80 + Nikkor 18-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzia
    ..Zastanawiałam się nad D50 i D70 a tu nagle wyszło,że będzie D80 (yuppi).

tnx
    Typowe.. "za babą nie trafisz"

markos

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Cz-wa(ew.Kraków)

Domyślnie

baba na swoim postawi hehe
    Kundzia pozdrawia wszystkich forumowiczów.
    Nikon D80 + Nikkor 18-70

Domyślnie

Przychodzi baba do lekarza a lekarz tez ma D80
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

kobelco
    Gość

Domyślnie

Ale mnie rozbawila Kundzia I ta sparawa z wizjerem w d50 i d80. Dobrze ze jest troche zarcikow na forum a nie same chlodne demagogie.

Kiedys rozmawialem z gosciem w sklepie na temat nowej myszki do komputera wydawalo mi sie ze ta nowa ktora kopowalem nie bedzie dla mnie wygodna. Sprzedawca powiedzial ze jak zaczne jej uzywac to po paru godzinach sie do niej przyzwyczaje. I jak sie okazalo mial racje. Tu jest doladnie tak samo idze sie do wszystkiego przyzwyczaic, roznice nie sa az tak znaczace. A czy dobrze lezy w dloni czy nie za ciezki przeciez nie dostaniesz przepokliny jak bedzie troche ciezszy. To o czym byla mowa, trzeba sie zastanowic czy starczy ci cierpliwosci zeby sie nauczyc robic nim -jaki by nie byl czy d50 d70s d80 d2xs- b.dobre zdjecia. Przegladnij galerie a zobaczysz jakie sa rozniece jezeli w ogole jakies dostrzezesz.
    Cu

adulek
    Gość

Domyślnie

myślę że lepiej zainwestować w obiektywy bo d50 to niezły sprzęt

Domyślnie

Mam D50 i czegos mi brakowalo w tym aparacie, dzis kupilem D80 i zobaczymy jak to bedzie. W kazdym razie 50 jest swietnym aparatem, robi bdb zdjecia i jest rewelacyjny jesli chodzi o poczatkujacych. Dlatego oddalem go zonie a sobie dalem 80-tke
    D50, D80, N18-70, N18-55, N55-200, N18-200, SB-800, Slik PRO 400DX
    Tylko czasu na wykorzystanie tego wszystkiego brak.

Domyślnie

Mi się wydaje że mamy prosta gradację:
    D50 - dla osób które potrzebują robić dobre fotki, robią raczej na automacie i nie chcą obrabiac zdjęć. To jest świetny aparat żeby rozpocząć zabawę z lustrami i potem w miare wzrostu doświadczenia przesiadac się na bardziej zaawansowane aparaty.
    D70 /s- dla osób które rzadziej korzytsją z automatycznych ustawiń, są zaawansowanymi użytkowanikami lubia eksperymenty i zabawę w obróbkę
    D 80 - j.w. z tym że np robią duże odbitki lub zarobkowo sprzedają zdjęcia (10 Mpix), ewentualnie czują się ograniczone posiadanym obecnie sprzętem.

Oczywiście to uproszczenie ale nie rozumiem po co komu np. aparat który obsługuje oddzielną konfigurację 3 bezprzewodowych lamp, możliwości ustawiania krzywych tonalych, zaawansowany bracketing itd. skoro tego nie będzie używać. Jeśli robi się fotki z wakacji to matryca 10 Mpix (i robi się tylko odbitki 10x15) może tylko przeszkdzać bo szybciej zapełni nam kartę.

Jestem zdania że im bardziej zaawansowany apart tym trudniej zrobic nim zdjęcie osobie która się na tym nie zna. Dla amatora najlepszy będzie D50 a i tak przerośnie on swoimi mozliwościami amatora. Mówienie, że D70 czy D80 jest lepszy bo ma jasniejszą/ciemniejsza matówkę mija się tu całkiem z celem. Po co mieszać ludziom w głowach? To trochę tak jak moja mama ktróa kupiła "super wpyasioną" komórkę i przez tydzień czasu uczyła się jak wysłać sms-a .... można i tak, ale po co?

Kundzia kup D50 i ciesz się pieknymi fotkami. Jeśli kiedys uznasz że ten aparat nie spełnia już Twoich oczekiwań to wtedy ptrzesiądziesz się na D80 lub D200 albo cos nowszego ; )

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

I tu Medius ujął to jak najbardziej zwięźle, logicznie i trzeźwo. Jestem za
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McSimus
    I tu Medius ujął to jak najbardziej zwięźle, logicznie i trzeźwo. Jestem za
    To niech ktoś jeszcze podsumuje szumy między D50 i D70 dla JPG i NEFów.
    Wtedy można będzie ten link podawać nowym użytkownikom Forum NKP.

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów