Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 72
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Cz-wa(ew.Kraków)

Domyślnie

Nio zlotarybka ciekawa jestem gdzie kupilas tak taniusio ten aparat? Wiem ze np w fotobasi jest tanio ale tam to daja czesto gwarancje europejska i kserowana instrukcje (tak slyszalam ) hehe. Pojechałam do sklepu "pomacać" nikonki D50 D70s i D80 i musze przyznać,że to właśnie D50 najbardziej mi przypasował a to chyba ważne,żeby aparat mi dobrze leżał w ręce a jeśli do tego robi jeszcze dobre zdjęcia w automacie to chyba też idzie na plus. Wiadomo, że w lustrzance to raczej tylko manual ale czemu miałby nie być dobry też tryb auto. W nikonku D80 zdziwiło mnie to,że ma bardzo słabej jakości wizjer, D50 ma sto razy lepszy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzia
    W nikonku D80 zdziwiło mnie to,że ma bardzo słabej jakości wizjer, D50 ma sto razy lepszy
    Teraz to jestem zbity z tropu, czy jesteś tego pewna? Pod jakim względem ten z D50 jest lepszy skoro wszyscy twierdzą że D80 ma lepszy wizjer? Osobiście nie miałem D80 w rękach więc opinie innych są dla mnie interesujące.
    ...

Domyślnie

Cos chyba cos pokrecilas z tymi wizjerami, D80 ma podobno wiekszy i jasniejszy od D50.

Domyślnie

Kundzia a jesteś pewna, że w macanym przez Ciebie D80 była włożona bateria????

Co do ergonomii mogę się zgodzić - D70s leży mi łapkach jak stworzony własnie dla mnie, ale Wizjer ma na peno gorszy....

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Cz-wa(ew.Kraków)

Domyślnie

Mastiff, może masz racjez ta baterią. Tego nie jestem pewna. W każdym razie jak popatrzyłam przez wizjerek to był ciemny jak noc i do tego taki kropkowaty. Być może to właśnie wina braku baterii.

Domyślnie

bez baterii jest ciemniejszy obraz.

a cena 3500 jest z kosmosu. ja kupowalem 3 tygodnie temu za 3200 z przedluzeniem gwarancji do 2 lat. szukaj w necie np. na www.skapiec.pl albo gdzie indziej.

Domyślnie

Bierz D50, i dozbieraj do lampy SB-600. Lustro bez lampy zewnetrznej to jak zolnierz bez karabinu

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Cz-wa(ew.Kraków)

Domyślnie

Mam lampke zewnętrzną tylko trochę starszej generacji, trzeba się będzie troche pobawić w manualu ale będzie pasować. Zdecydowałam się w końcu na D80-tata dołożył kasę jako,że w tym roku zdałam maturę i dostałam się na studia. Niestety na początku nie będę miała dużo czasu na robienie zdjęć no ale...
    Kundzia pozdrawia wszystkich forumowiczów.
    Nikon D80 + Nikkor 18-70

Domyślnie

Kundzia, młoda, sympatyczna studentka I-go roku na krakowskiej uczelni... chętnie pomoge postawić pierwsze kroki..

Domyślnie

No i gratuluje!!!! Matury, studii a najbardziej D80
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów