Za 500 zl roznicy mozna kupic karte i Nikkora 50mm 1,8 wiec ja bym sie nie zastanawial;]
Szukaj
Za 500 zl roznicy mozna kupic karte i Nikkora 50mm 1,8 wiec ja bym sie nie zastanawial;]
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
" żyli sobie kiedyś dwaj malarze ,
jeden malował piękniejsze , a drugi podobne twarze "![]()
Który z nich był lepszy ?
D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900
Święta prawdaOba korpusy robią różne zdjęcia , kwestia gustu . Byli tu tez tacy co pytali jak po zakupie D70 przerobić go , aby robił takie jpg-i jak D50
![]()
D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.
hehe .. dokladnie tak bylo - jak przerobic .jpg z D70s aby wygladal tak jak z D50 - hehe to po co kupowac D70s ???
osobiscie uwazam ze na poczatek w zupelnosci starcza D50 (i to z duza "gorka") ... przypuszczam takze, iz bedziesz robila w .jpg a nie w .nef (ktory trzeba pozniej "obrabiac")
p.s.
dodac trzeba takze, ze prawdopodobnie D70s niedlugo nie bedzie produkowany (o ile jeszcze jest ... a tutaj pewnosci nie mam) poniewaz jest jego nastepca ...
D90 T28-75 | N85f1.8 | SB-900
bierz D70s - mam na sprzedaż![]()
MarcinWilk
Kundzia Musisz wziąć pod uwagę jeszcze jedną rzecz, o której tu nie napisano.
Jeśli będzie to Twoja pierwsza lustrzanka - zapewne nie masz obiektywów i będziesz chciała kupić komplet tzw. Kit. D50 jest oferowany ze słabej jakości obiektywem 18-55, natomiast D70s (nowy D70 już nie jest oferowany) z przyzwoitym 18-70. D50 można też kupić u niektórych sprzedawców z tym samym obiektywem, ale przy porównywaniu cen należy to uwzględnić. Po spadku cen D70s różnica jest tylko ok. 300 zł.
Inaczej wygląda sprawa przy zakupie samego korpusu (body), bo wtedy różnica cen jest ok 500 zł.
Pozdrawiam emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 50/1.8D N 85/1.8D
A mnie strasznie brakuje podgladu GO. W zasadzie bez niego mozna robic foty jak popadnie, albo trzeba miec duze doswiadczenie w fotografowaniu z poszczegolnymi obiektywami.Zamieszczone przez Kundzior
To ze d70 ma slaby wizjer to insza inszosc.
Jak wazna jest GO w fotografii nie musze chyba mowic - a ja nawet dzisiaj mialem okazje sobie to przypomniec - kiedy ogladalem zdjecie 2-ch lwow w deszczu by T. Gudzowaty - w powiekszeniu (na oko) 50x75 - perfekt GO.
MCC
Powiedziałem, że to nie zasadnicze kryterium wyboru, ale jeśi mam jedną albo kilka kart w innynm systemie, to muszę dołożyć te 100 albo więcej złoty na nowe karty.Zamieszczone przez DXT
Też piechotą nie chodzi.
P.
Fiat Lux
Wole sprzedac karte i kupic inna ze strata rzedu 20-30 zl niz dokladac 500 do korpusu bo jest na posiadane karty...
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
Co tu dużo gadać D50 jest najtańszą lustrzanką cyfrową, a przy tym można nim robić zdjęcia bardzo dobrej jakości.
Dla fotoamatora jest wprost wymarzony.
Pozdrawiam![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Skontaktuj się z nami