Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Mrówka

Domyślnie Mrówka

Po przeczytaniu wielu "makropostów" zakupiłem pierścienie pośrednie poniżej pierwsze ich użycie, również pierwsze próby z użyciem lampy.

Dziękuję

Domyślnie

przypalona za bardzo ta mrówa.

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Zmniejsz moc lampy, bardziej rozprosz światło i będzie ok. Kadr i doświetlenie tła bdb, tylko ten odblask na mrówce przeszkadza.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Fajna fota... byłaby, gdyby nie ta dawka fotonów, które bidulę znienacka zaatakowały... Kadrowo za to bardzo mi się widzi.
    (...\/...)

Domyślnie

Dziękuję za pomocne uwagi, jak już pisałem to pierwsze próby z lampą, więc jaszcze sporo pracy nad opanowaniem błysku.
    Poniżej troszkę poprawiona obróbka

Jeszcze nie wiem co zrobić, aby jakość po zmniejszeniu tak drastycznie nie spadała (zmniejszam w View NX, może macie lepsze pomysły, chętnie wysłucham jak Wy zmniejszacie pliki do prezentacji )

Domyślnie

Witaj kolego
    Gratuluje pierścionków
    Ta "poprawka" wg. mnie wyszła gorzej niż pierwowzór.
    Jak się domyślam w akcji było sbr 1.Nigdy z tym nie miałem do czynienia , ale podglądając exif , oraz to że parę fotek zrobiłem przy pomocy sb800 .Mogę parę rad dać.
    Staraj się łapać jak najwięcej zastanego światła , dzięki temu będziesz mógł zejść z nastawami lampek na minus.I wtedy będziesz je wykorzystywał do rozjaśniania cieni , a nie jako główne światło.Na pewno zyskają na tym kolorki , stana się bardziej naturalne . Dorób do nich dyfuzorki , widziałem gdzieś w sieci patent na sbr1
    Iso 1600 stanowczo za dużo , tak wiem ...sprzęt na to pozwala , ale pomyśl ile detalu ci uciekło .
    F22 - można mniej tylko trzeba zawalczyć o lepszą perspektywę.
    Do zmiejszania plików NX2 ,PS.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Uprawnienia umieszczania postów