Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 95

Wątek: Makro do D70

Domyślnie

i tak i nie, wiem że udzialałes na na cyberfoto mozę widziałęś zdjęcia Fotomana to są powiększenia więcej niż 1:1 mam na myśli zdjecia tego typu ZOBACZ
    w tych akurat zastosowano odwrócony obiektyw, soczewka będzie tego skromną namiastką, nie pogarszającą specjalnie jakości

Domyślnie

aż zapiąłem obiektyw żeby sprawdzić
    Tamron 90mm przy skali 1:1 wyostrzył z ok. 10 cm (od końca obiektywu do przedmiotu)
    po założeniu soczewek +1, +2 +3 (wszystkie) ostrzył z odległości ok.5,5 cm.....

widziałeś Gawronnek moje zdjęcia 1 gr wczoraj...... to właśnie była dokładnie ta sytuacja..

Mateusz:
    Soczewki zakładam na obiektyw macro aby otrzymać odwzorowanie powyżej 1:1

pozdrawiam
    Grzegorz
    D70

Domyślnie

ale kosztem utraty szczegółów i ostrości.. chyba nie zaprzeczysz ?

Gawronnek, widzialem fakt niezłe są.

Domyślnie

dzieki grisza, no to już wiem że nie może być Sigma 50, pozostaje Tamron 90 lub Sigma 105, nie masz jakiegoś namiaru na Tamrona w przyzwoitej cenie do góra 1500 zł?

[ Dodano: Wto 22 Lut, 2005 ]
    jakość napewno poleci ale i tak będzie lepsze niż mam teraz w Z3, a ile radochy będzie przy tym
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Mateusz:
    wczoraj na szybko robiłem zdjęcia 1 gr (w poście o soczewkach Matina) i dokładnie to napisałem oczywiście jest znaczny spadek jakości, ale od czego mamy PSuja?
    aby uniknąć zbyt wielkiego spadku jakości mam soczewki o średnicy 72mm

Gawronnek:
    Tego swojego Tamrona kupiłem od Myszkina (jest teraz przy kompie, bo świeci się Jego GG) zapytaj.......

pozdrawiam
    Grzegorz
    D70

Domyślnie

grisza,

psuja nie psuja, szczegółów i rozmyć na rogach kadru w psuju nie odzyskasz tak prosto !

Domyślnie

Mateusz...
    musiałbym poszperać w płytach ze zdjęciami...
    po to mam soczewki 72mm, żeby tych rozmyć uniknąć
    te wczorajsze fotki są nieostre, ale za to występuje aberracja chromatyczna...

pozdrawiam
    D70

Domyślnie

co do niemiec to nie wiem jak sie tamkupuje i pewnie przesylka droga, a tego Myszkina to gdzie złapać?

Domyślnie

odbierz priv

Grzegorz
    D70

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów