heh jak to warto zapytać, a mówią że polacy nie są życzliwi
a co do Tamrona 90 co znaczy zajechany? zniszczony?
ma mi jutro podeslac zdjęcia w orginale
Szukaj
heh jak to warto zapytać, a mówią że polacy nie są życzliwi
a co do Tamrona 90 co znaczy zajechany? zniszczony?
ma mi jutro podeslac zdjęcia w orginale
no jakos nie wierze ze przez 4 lata nie uzywal obiektywu, a teraz nagle mu do glowy wpadlo co by go sprzedac. Moze byc zniszczony mechanicznie.. nie tyle co zniszczony ale no.. teges ... zużyty ?Ale to też nie jest reguła moja 300 ma 8 lat i chodzi idealnie
![]()
czyli skoro nie można podłączyć do aparatu i sprawdzic to chyba za duże ryzyko,
a do piopola już napisałem ponoć bywa czasami w mojej dziurze
przesadzacie...gość ma sprzedanych ponad 1000 przedmiotów...po drugie, zawsze można pogadać z gościem, a nawet poprosić o opcję escrow - kupiłem na allegro ponad 600 rzeczy i jakoś nie było problemu![]()
[ Dodano: Pon Lut 21, 2005 10:38 pm ]
z 9 obiektywów, które posiadam, 7 kupiłem na allegro![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
drodzy Panowie żeby nie przeciagać tego tematu, ponieważ jestem laikiem w temacie obietywów , ostatnie pytanie jaka będzie różnica w robieniu ww zdjęć między Tamronem 90 a Sigmą 50 chodzi mi o jakoś i wlekość zbliżenia, bo oba są 1:1 i oba na photozone.de są w czołówce w swoich grupach z tym że Tamron - 4.49 (5) = excellent ,a Sigma - 4.65 (4) = outstanding!, na moj malutki rozumem wielkość zdjęć powinan byc taka sama,9 dalej to już soczewka lub pierścień pośredni albo razem), Tamron jest o 80% droższy od Sigamy, an Allegro był ten 4 letni za 950 i nie poszedł nowe Sigmy za 1099, wypowiedżcie się jaka ewentualnie czeka mnie różnica przy robieniu zdjęć
i więcej na temat już nie będę marudził
pozdrawiam Piotr
przy Tamronie z dalszej odleglosci osiagniesz powiekszenie 1:1 z powodu wiekszej ogniskowej
ale to jest rząd 10 cm (teraz foce z 1-3 lub z soczewką z około 20) czyli jeśli nic więcej to już wiem co kupić, a może jeszcze jakieś niespodzianki?
pozdrawiam Piotr
to chyba robisz zdjecia mrówkom, sproboj podejsc motyla na 10cm !![]()
bierz tamrona, mialem sigme, do robakow i innych owadow sie wogle nie nadaje, za KROTKA , bedziesz mial cien aparatu jak sie zblizysz na te 10cm do cczegos tam![]()
a widziałeś moje pszczólki i swierszcze, połowa z 1-3 cm reszta z soczewką 20 cm, natomiast motyle zdecydowanie trudniej
a co do mrówek zajrzyj na strone Fotomana jeśli Cie temat interesuje zobaczysz zaje... mrówki i nie tylko
poza tym soczewka oddala a ze zbyt dużej odległości trudno trafic bez LCD, dla 10 cm dać 800 zł więcej to przesada, można za to kupic jeszcze tele, soczewki i torbę
kup co chcesz![]()
Skontaktuj się z nami