Close

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 95

Wątek: Makro do D70

Domyślnie

heh jak to warto zapytać, a mówią że polacy nie są życzliwi
    a co do Tamrona 90 co znaczy zajechany? zniszczony?
    ma mi jutro podeslac zdjęcia w orginale

Domyślnie

no jakos nie wierze ze przez 4 lata nie uzywal obiektywu, a teraz nagle mu do glowy wpadlo co by go sprzedac. Moze byc zniszczony mechanicznie.. nie tyle co zniszczony ale no.. teges ... zużyty ? Ale to też nie jest reguła moja 300 ma 8 lat i chodzi idealnie

Domyślnie

czyli skoro nie można podłączyć do aparatu i sprawdzic to chyba za duże ryzyko,
    a do piopola już napisałem ponoć bywa czasami w mojej dziurze

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

przesadzacie...gość ma sprzedanych ponad 1000 przedmiotów...po drugie, zawsze można pogadać z gościem, a nawet poprosić o opcję escrow - kupiłem na allegro ponad 600 rzeczy i jakoś nie było problemu

[ Dodano: Pon Lut 21, 2005 10:38 pm ]
    z 9 obiektywów, które posiadam, 7 kupiłem na allegro
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

drodzy Panowie żeby nie przeciagać tego tematu, ponieważ jestem laikiem w temacie obietywów , ostatnie pytanie jaka będzie różnica w robieniu ww zdjęć między Tamronem 90 a Sigmą 50 chodzi mi o jakoś i wlekość zbliżenia, bo oba są 1:1 i oba na photozone.de są w czołówce w swoich grupach z tym że Tamron - 4.49 (5) = excellent ,a Sigma - 4.65 (4) = outstanding!, na moj malutki rozumem wielkość zdjęć powinan byc taka sama,9 dalej to już soczewka lub pierścień pośredni albo razem), Tamron jest o 80% droższy od Sigamy, an Allegro był ten 4 letni za 950 i nie poszedł nowe Sigmy za 1099, wypowiedżcie się jaka ewentualnie czeka mnie różnica przy robieniu zdjęć
    i więcej na temat już nie będę marudził
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

przy Tamronie z dalszej odleglosci osiagniesz powiekszenie 1:1 z powodu wiekszej ogniskowej

Domyślnie

ale to jest rząd 10 cm (teraz foce z 1-3 lub z soczewką z około 20) czyli jeśli nic więcej to już wiem co kupić, a może jeszcze jakieś niespodzianki?
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

to chyba robisz zdjecia mrówkom, sproboj podejsc motyla na 10cm !

bierz tamrona, mialem sigme, do robakow i innych owadow sie wogle nie nadaje, za KROTKA , bedziesz mial cien aparatu jak sie zblizysz na te 10cm do cczegos tam

Domyślnie

a widziałeś moje pszczólki i swierszcze, połowa z 1-3 cm reszta z soczewką 20 cm, natomiast motyle zdecydowanie trudniej
    a co do mrówek zajrzyj na strone Fotomana jeśli Cie temat interesuje zobaczysz zaje... mrówki i nie tylko
    poza tym soczewka oddala a ze zbyt dużej odległości trudno trafic bez LCD, dla 10 cm dać 800 zł więcej to przesada, można za to kupic jeszcze tele, soczewki i torbę

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów