Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Pierwszy Raz

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Obrażac się nie mam o co, ponieważ po to zamieściłem te zdjęcia.
    Co do tła i światła to w 100% się zgadzam, lecz niestety nie miałem odpowiednich warunków.
    Po przyjrzeniu się 4-ce przyznaje rację.
    Jeżeli chodzi o fryzurę to jest ona naturalna (trochę zarośnięta i wymaga ponownego strzyżenia).

A teraz jak ustawic modelkę aby zdjęcie z boku wyszło naturalnie.
    “Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył.”
    Robert Bresson

Moja mała galeria.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurandw Zobacz posta
    Co do tła i światła to w 100% się zgadzam, lecz niestety nie miałem odpowiednich warunków.
    Wykorzystaj kątowe światło z częściowo odsłoniętego okna. Jeżeli jest ostre przysłoń jasnym materiałem (prześcieradło). Każdy ma takie warunki.

Cytat Zamieszczone przez Jurandw Zobacz posta
    A teraz jak ustawic modelkę aby zdjęcie z boku wyszło naturalnie.
    Wybierz zdjęcie z galerii użytkownika, które ci się podoba i spróbuj je skopiować. Oceń jak rozkłada się światło, przemyśl kompozycję. Polecam zacząć od prostych, "klasycznych" kadrów.

Domyślnie

Na "czwórce" szyja wyszła bardzo grubo, ale raczej nie dlatego, że modelka taką ma, ale z powodu niekorzystnego ustawienia. Poobserwuj "mechanikę" człowieka, a na pewno zauważysz, że są ustawienia, w których eksponują się lub skrywają mięśnie i ścięgna, co wpływa znacznie na zmianę wyglądu. Przy ustawianiu modelek często zwraca się uwagę na to, aby napiąć lub zluzować części ciała. Równie ważny jest dobór właściwego kąta spojrzenia na modela.
    A tutaj opuszczona broda nie dodaje uroku twarzy.
    Krzysztof Paszkiewicz

Uprawnienia umieszczania postów