Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nikoś D750 + 50 1.8 D + coś tam wypożyczam

Domyślnie

aż tak źle ?

Domyślnie

eh a co źle jest? prosil bym o konkrety, chcialbym uniknąć błedów przy następnych fotkach z gory thx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blondyn3k Zobacz posta
    eh a co źle jest? prosil bym o konkrety, chcialbym uniknąć błedów przy następnych fotkach z gory thx
    dwa ostatnie zdjecia są po prostu za ciemne ! nie widac twarzy, zlewa sie z włosami, po za tym jest nie ostra.

kadry jak dla mnie są wogóle nie trawione. jak dla mnie bardziej to foty na N-K niz do moda/glamour/. cykaj dalej i się ucz

Domyślnie

b&w jakoś się broni ale one zawsze są bardziej tolerancyjne ale już połowa kreacji twojej modelki jest czarna plama (jak nie 2/3)
    2 i 3 spójrz na skórę modelki
    ps. nie wiem co chciałaś osiągnąć tym czerwonym "reflexem"
    jak dla mnie mało mody i piękna w modzie i pięknie
    moim zdaniem zbyt szybko jak na ten purystyczny i pedantyczny dział
    pozdrawiam
    D 80, nikkor 18-70mm
    www.dziecineo.prv.pl

Domyślnie

Spójrz na światło (to jest podstawa - jak sie ono rozkłada, gdzie są plamy swiatła, gdzie cienie), popróbuj użyć blendy, południe to nie najlepsza pora na zdjęcia.... w sumie podstawy z książek.... W portrecie przymykamy oko na wiele, w glamour, obrazek ma być wychuchany. Warsztat i jeszcze raz warsztat. Trochę wysiłku. A potem duuuuża doza samokrytyki. A następnie duuuża umiejetność obróbki i wyczucia.
    Dobrym pytaniem jakie sobie można zadać zanim się w tę kategorię "wdepnie" jest, czy to konkretne zdjęcie nadawałoby się do tygodnika dla pań.... a może do miesięcznika.... a może na okładkę....? Im pismo bliższe mody, makijażu, urody, tym glamour coraz bardziej "pełny". Można podebrać jakiejś pannie i porównać.
    A jak zdjęcie wypada gorzej niż zdjęcia z ulotek z Tesco, Auchan, czy z okładek krzyżówek, to jeszcze trochę brakuje. Tak jest niestety i tutaj.

Zaziel
    Gość

Domyślnie

Pstryki bez myślenia.

Uprawnienia umieszczania postów