Dokładnie tak, jednak i tym da się zrobić nieraz nawet fajne zdjęcie.albo kupujesz coś taniego i uprawiasz partyzantkę
Szukaj
Dokładnie tak, jednak i tym da się zrobić nieraz nawet fajne zdjęcie.albo kupujesz coś taniego i uprawiasz partyzantkę
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
Czyli mam rozumiec ze jak juz kupowac to 80-200?? a nie 70-300!Zamieszczone przez Czornyj
Do "fotone" kaczki i inne "stfory" poruszaja sie nieco wolniej od motocykli czy samochodow!
Ze swiatlem raczej nie ma problemu przy sytuacjach ktore ja robie! otwarte oslonecznione przestrzenie wiec swiatlo jest! Natomiast potrzebny jest bardzo szybki obiektyw! mialem okazje robic foty na Mistrzostwach polski supermoto D70 z kitem i daje rade! wiec zdjecia da sie wszystkim zrobic! ale im lepsze szklo tym lepsza fota!
[ Dodano: Pią 08 Wrz, 2006 ]
Przed chwila znalazlem cos takiego! czy przypadkiem cena nie jest za mala???
Tu
ale nie podoba mi sie to wew. ogniskowanie! Ciekawe jak to sie sprawuje! bo jezeli za taka kase i ma szybki af to trzeba bedzie brac![]()
![]()
![]()
Obiektywy 70-300 dają dobre efekty przymknięte do f/8 - f/11. Nawet w niezłych warunkach trudno wtedy uzyskać krótkie czasy. Dodatkowo nie są one wyposażone w wewnętrzne ogniskowanie (IF) i szybki silnik (SWM) - a to właśnie te patenty sprawiają, że twój kit jest szybki. Pod względem szybkości najlepsze są Nikkory AF-S IF - nieprodukowany już AF-S 80-200 i 70-200VR. Tańszą alternatywą jest Sigma 70-200/2,8 lub Sigma 100-300/4 - obie IF HSM (odpowiednik SWM).
O właśnie! - warto też zwrócić uwagę na nowego Nikkora 70-300/4,5-5,6VR, którego nie ma jeszcze w sprzedaży - na pewno będzie równie szybki jak kit. Optycznie będzie zapewne gorszy od powyższych wymienionych, ale sądzę, że z uwagi na sporo niższą cenę warto go rozważyć.
TZN w jakim sensie ma byc optycznie gorszy?Zamieszczone przez Czornyj
Ale jezeli ma byc tak szybki jak kit D70 i dawac zdjecia takiej jakosci to na moim etapie fotografi zadowoli mnie w 90%![]()
![]()
![]()
W jakim sensie, to na 100% się dopiero okaże jak obiektyw będzie dostępny. Ale sądzę, że powinien ci z powodzeniem wystarczyć.
oj to chyba nigdy nie pstrykales latajacych ptakow...Zamieszczone przez Bejo
Nooo...to tak sie tylko wydaje...a jeden ptak "nie-mechaniczyny" potrafi zasowac szybciej niz setki koni mechanicznychoj to chyba nigdy nie pstrykales latajacych ptakow...![]()
![]()
Z tego co piszesz (wymagasz) to tylko AF-S'y wchodza w gre. Nowy 70-300 AF-S VR wypelni tutaj luke cenowa pomiedzy relatywnie tanimi 70-300 4-5,6 - a nierelatwnie drogimi 80-200 f2.8.
Jak ma być tak szybko jak kit (albo szybciej) to (jak juz sie pokaze) 70-300 AF-S VR albo 80-200 AF-S.
Temat zaczal sie od 70-300/4.0-5.6 D ED a skonczyl na 80-200 AF-S ...hieh...![]()
![]()
Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|
Fakt nie strzelalem ptakow ale nie sadze zeby latwiej bylo zlapac motocykl jadacy 120 po winklu 1-1.5 m od aparatuZamieszczone przez ictus
![]()
Jak dla mnie to zakonczyl sie na na nowym AF-S 70-300 VR ze wzgledu na cene! no i jeszcze czas pokaze co wybiore! narazie poczekam na testy i opinie o nowym 70-300!Zamieszczone przez fotone
A co do poczatku i konca tematu to wlasnie o to mi chodzilo! zeby zakonczyl sie na jak najlepszym szkle![]()
Pozdro!!!
AF-S 200-400/4 IF-ED VRZamieszczone przez Bejo
![]()
Bejo, z tymi motocyklami to jest tak, że jest tylko jedna optymalna linia po której one jadą. No, czasem minimalnie z tej linii zjadą, ale może o jakie pół metra, nie więcej. Z góry więc wiesz, w którym miejscu ten motocykl będzie za chwilę. A ptaszek, nie dość że czasem szybszy niż ten motocykl to jeszcze sobie lata gdzie chce - trudno przewidzieć co zrobi za chwilę. To są niestety sprawy nieporównywalne.
Jacek
Skontaktuj się z nami