Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: 2 Obiektywy

Domyślnie 2 Obiektywy

Witam! Interesuja mnie dwa obiektywy!

Zastanawiam sie nad kitem od D80 i Nikkor 18-70/3.5-4.5 G IF-ED Tu!! Czy moze to to samo! jesli nie to ktory jest lepszy?

No i potrzebny mi obiektyw do zdjec sportowych! 70-200 lub 70-300!
    Znalazlem Nikkor 70-300/4.0-5.6 D ED Tu!!!
    Zalezy mi na jak najszybszym zoom-ie!

a i jeszcze jedno pytanie ktora seria jest szybsza D czy G???

Pozdro

Domyślnie Re: 2 Obiektywy

Cytat Zamieszczone przez Bejo
    a i jeszcze jedno pytanie ktora seria jest szybsza D czy G???
    AF-S

Domyślnie

AF-S ok juz bede wiedzial! A co do tych obiektywow???

Domyślnie

Do sportu musisz kupić nikkora 70-200 VR. Jest super.
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andre84
    Do sportu musisz kupić nikkora 70-200 VR. Jest super.
    No tak super jest nie tylko obiektyw! jak na moja kieszen to i cena!

zastanawiam sie na poczatek nad Nikon AF 70-300 f/4-5.6D ED a dopiero jak zarobie na VR-ke to bedziemy zmieniac!!

ten co podalem jak sobie radzi ze sportem??? daje rade? chodzi mo glownie o sporty motorowe! motocykle i samochody!!

Domyślnie

Nikkor 70-300 G jest niezły do 200 póżniej mydło, ale i tak za tą cenę jest OK.
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

To moze ktos mi poleci jakies dobre i szybkie szklo! no i w cenia przystepnej!

Domyślnie

A jak wypadają Sigmy lub Tamrony z podobnymi ogniskowymi

Domyślnie

Bejo, więc jeśli chodzi o teleobiektywy to sprawa wygląda tak:
    do sportu najlepiej nadają się jasne szkła z silnikiem SWM i do dostania są trzy takie (drogawe) obiektywy: Nikkor AF-S 80-200/2,8, AF-S70-200/2,8VR oraz Sigma HSM 70-200/2,8
    Wolniejsze (choć ujdą) są jasne szkła bez silnika - Nikkor AF80-200/2,8 i ostatecznie Tokina 80-200/2,8.

Następnie nie ma długo, długo nic i jest półeczka ciemnych, powolnych telezoomów 70-300: Nikkora, Sigmy i Tamrona. Wszystkie nie bardzo się do sportu nadają - co znaczy, że nie da się nimi zdjęcia zrobić - ale trudno to do tego celu polecać. Ogólnie zatem - albo zbierasz kasiorę na coś bardziej sensownego, albo kupujesz coś taniego i uprawiasz partyzantkę.

Domyślnie

Co do tele to stalem przed podobnym dylematem:
    Nikkor G, Nikkor ED, czy Sigma APO.
    Po wielodniowym studiowaniu watkow na forum ( a jest ich sporo) wybralem sigme APO, i jestem zadowolony, najlepszy kompromis miedzy MEGA-plastikowym Nikkorem G, a sporo drozszym ED.
    Sportow nie robilem, ale polowalem czasem na jakies kaczki i inne stfory, i dokladnie jak napisal Czornyj - partyzantka.
    AF czesto nie daje rady sledzic obiektu, ale robienie takich fot nie jest niewykonalne. Ostatnio robie coraz wiecej koncertow i imprez gdzie ze swiatlem ciezko, wiec z Sigmą musze sie rozstac i dozbierac na 80-200 f2.8 D ED.
    Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów