Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Problem z AF??

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Thumbs down Problem z AF??

Witam. Nie jestem pewien czy to problem auto fokusa czy coś "popaprałem" w ustawieniach aparatu. W ostatnią sobotę i niedzielę, rano ok. 9.00 robiłem trochę zdjęć. Aparat Nikon D300, szkła Nikkor 50 mm 1,4 i Nikkor kitowy 18-135 mm. Generalnie było bardzo jasne słońce. Fotografie robione na priorytet przysłony, sprawdzałem różne czasy i przysłony. Generalnie wygląda tak ze miałem straszne problemy z ostrością i wogóle kolorami. Najpierw obiektyw długo ostrzył, a kiedy już w końcu "pstryknął" to zdjęcia wychodziły bardzo dziwne (w załączniku poniżej). Generalnie nie mógł wysostrzyć na twarzy modelki, pomiar matrycowy 3D sobie jakoś jeszcze radził, inne metody pomiarowe niestety nie. Zreszta jak już nawet wykonałem zdjęcie to wygląda ono dziwnie, niedoostrzone i przepalone nawet jeśli robiłem je w cieniu. 2 dni wcześniej w okolicach godziny 16.30 - 19.00 robiłem zdjęcia na tych samych ustawieniach i tam było OK. Właściwie to nie wiem co się stało, za dużo słońca? Czy ja coś naknociłem?? Może pomożecie?? Te zdjęcia w załączniku to te "lepsze" - wybrane specjalnie
    1

2

3

4
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-04-2009 o 11:44

Uprawnienia umieszczania postów