Close

Strona 8 z 38 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 376
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkl Zobacz posta
    oszczędny traci dwa razy (w odniesieniu do baterii).
    A chytry płaci dwa razy
    D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF

Domyślnie

Zakupiłem. Dziś dotarł. Wykonany solidnie, pokrętła sprawne i nie piszczą. Całość minimalnie różni się kolorystycznie.
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomtytus Zobacz posta
    A te Hahnele do d300/d700 na allegro chodzą za niecałe 500...to już chyba trochę za drogo...
    biorac pod uwage ce cena NOWEGO w Euro to 400zl, to allegro wychodzi drogo (gratis jest pilot i ladowarka samochodowa)

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Przeglądając oferty cenowe MD-D80 Alfa znalazłem grep do niego podobny lecz z wbudowanym akumulatorem
    http://www.allegro.pl/item706158904_...kumulator.html
    Czy ktoś z Was miał okazję go używać a jeśli tak jak to się ma do Alfy. Cenowo może oferta ciekawa dla kogoś kto nie ma już zastępczych akumulatorów.

Domyślnie

A jak Ci się taki wbudowany aku zepsuje to co...
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wist Zobacz posta
    Przeglądając oferty cenowe MD-D80 Alfa znalazłem grep do niego podobny lecz z wbudowanym akumulatorem
    http://www.allegro.pl/item706158904_...kumulator.html
    Czy ktoś z Was miał okazję go używać a jeśli tak jak to się ma do Alfy. Cenowo może oferta ciekawa dla kogoś kto nie ma już zastępczych akumulatorów.
    Cena atrakcyjna, ale jednak ze względu na to, że aku wbudowane jest na stałe, to trochę ryzykowna opcja. Mam trochę doświadczenia z zamiennikami do Lumix'a. Zwykle pojemność tanich zamienników trzeba podzielić najczęściej przez dwa i wychodzi realna pojemność.

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    A jak Ci się taki wbudowany aku zepsuje to co...
    Pomysł ze stałym aku jest fajny. Dzięki temu do gripa może wejść naprawdę spore aku. Gdyby zrobić ogniwo custom design, to w takiej objętości zmieściłoby się jakieś 5000mAh. Niestety dobry li-pol (bo o takim myślę) kosztuje. Wątpię czy cena takiego gripa zamknęłaby się w 400 PLN. Ostatnio w robocie sprowadzaliśmy pakiety 22.2V (6 cel) o takiej pojemności. Pakiet kosztuje 140$ w cenie hurowej od producenta. Do takiego gripa potrzebne by były dwie cele, więc pewnie jakieś 50$ za samo aku (od producenta), a do tego trzeba jeszcze doliczyć wszystkie marże po drodze
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

Jedna uwaga do Alphy. Mój egzemplarz, po jego użyciu do np. zdjęć w pionie, z sukcesem blokuje kółko nastawcze przesłony w body. Wtedy muszę "ruszyć" kółkiem w gripie i wszystko wraca do normy. Dobrze, że nie jest to nagminne blokowanie.
    D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF

Domyślnie

Mnie natomiast tylne pokrętło nastawcze także, jak napisał ktoś wcześniej, nie reaguje za każdym razem. Zdarza się, że trzeba przekręcić nawet siedem razy, żeby "przeskoczyło" o jedną działkę... zazwyczaj jest to 2,3 razy. Jest to bardzo wkur...ce. Ktoś jeszcze miał podobny problem? Przeszło to samoistnie czy to taka wada niektórych? Podpowiedzcie coś, bo nie wiem czy reklamować czy nie. Grip dopiero wczoraj przyszedł z Foto Tipa (nawiasem mówiąc niezły express tam mają , bo kupiłem w piątek, pieniądze wpłaciłem w piątek i w piątek wysłali... gdyby tylko nie ten kurier...)
    Generalnie to Nikonek...

Domyślnie

po 2 miesiącach u mnie pokrętła są dobre... jak na razie...
    nic nie blokują i załapują za każdym razem zmianę parametrów
    jedynie przycisk blokady ekspozycji się prawie cały wytarł tzn. napis na nim
    pozdrawiam
    cyfrowo i analogowo

Domyślnie

wcześniej ktoś pisał, że pokrętła na początku ciężko chodzą i muszą się wyrobić - ale czy dotyczy to również braku reakcji - nie wiem

Strona 8 z 38 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów