a ja mam takie pytanko:
jaki "wzrost" ma D80 z założonym gripem??
bo przymierzam się na dniach zakupić Alphe i chyba będę musiał trochę plecak przemeblować![]()
Szukaj
a ja mam takie pytanko:
jaki "wzrost" ma D80 z założonym gripem??
bo przymierzam się na dniach zakupić Alphe i chyba będę musiał trochę plecak przemeblować![]()
cyfrowo i analogowo
Mam Alphe, wysokość body zwiększa się o ok. 45mm.
no i jednak przemeblowanie...
dzięki i pozdrawiam
cyfrowo i analogowo
Witam,
Kilka dni temu dołączyłem do grona osób posiadających Alphę przyczepioną do D80 i jestem z tego bardzo zadowolony. Mialem kiedys na krotko pozyczony grip original wiec mam porownanie. Generalnie nie ma sie do czego przyczepic, bardzo dobre wykonanie i bezproblemowo działające pokretla i przyciski. No moze same pokretła moglyby sie lzej obracac bo plastik z ktorego są wykonane jest troche bardziej sliski niz w aparacie, ale jest to bardzo subtelna róznica, ktora byc moze zaniknie jak sie przyzwyczaic. Guma swietnie sie "klei" do palców. Dokładam moj głos na TAK na ten grip jesli ktos sie waha przy wyborze.
pzdr
tomski
potwierdzam słowa kolegi ''tomska''. Zakupiłem Alpha kilka dni temu i jest super. miałem w ręku Delte i Alphe, róznica jest na plus dla Alpha. delta jest szersza w chwycie i pasuje dla kogoś kto ma bardzo dużą dłoń. Co do alphy - lepsze wykonanie i przyjeniejsza guma w dotyku. Aplha jest droższa od Delty ale naprawde godna polecenia.
Nikon D80/D90/D610 + N24-70 + N80-200 + SB-900
Kilka moich fotek
No, właśnie przyszła do mnie nowiuteńka Alpha MB-D80. Świetnie spasowana, nic nie trzeszczy, nic nie skrzypi, materiał z jakiego jest wykonany grip świetnie leży w dłoni - faktura materiału różni się od aparatu, ale bez przesady, nie rzuca się to tak w oczy.
Całość w 100% sprawna, wszystko działa - niczego taśmą nie oklejałem, nie ma żadnego luzu.
Z czystym sumieniem polecam, bo jest wart swojej ceny (300zł).
nie neguję zamienników ale nasuwa mi się jedno pytanie - jak taka afla/delta będzie działać po 2 czy 3 latach? moj MB-D80 działa już 2,5 roku - praktycznie jest jak nowy - a jestem 2 właścicielem.
Ale, ja na przykład, nie rozumiem Twojego pytania, sokrates.
Oczywiście wiadomo, że nie jest to oryginalny Nikona grip, ale mówimy w całym wątku o tańszej alternatywie dla naprawdę drogiego nikonowego gripa.
Dostaliśmy wszyscy 2 lata gwarancji na ten sprzęt - jak coś się będzie miało zepsuć, to się zepsuje, w oryginale też jest taka możliwość.
Pozdrawiam.
Dokonałem wczoraj modyfikacji opisanej przez rogue1,z tym że jeszcze lepszą izolacją bo w zielono-żołte paskii musze przyznać, że o ile wcześniej nic mi nie przeszkadzało to po klejeniu naprawde czuć rożnice, nia ma najmniejszego ruchu przy zmianie uchwytu nawet z lampą.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Skontaktuj się z nami