Close

Strona 37 z 38 PierwszyPierwszy ... 2735363738 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 376

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    czy można trafić na egzemplarz, który nie rozładowuje akumulatorów? Ten orginał jak sie sprawuje ?
    No wlasnie dzis dopiero pierwszy dzien - zobaczymy za jakis czas.
    FX

Rozmowny
    Miasto
    archiwum X

Domyślnie

Grip i bateria (oryginał doszły przed chwila do mnie). Własnie ja ładuję. Zdjęcie klapki zasłaniajacej aku w body to loteria. Sony miał to rozwiazane o wiele wiele lepiej. Grip nie puka nie stuka . Pokretło mocujace ma lekki luz. Pokrętła sterujace chodzą OK. Migawka również. Oby tak dalej. Jak sie naładuje druga bateria to ja umieszczę w gripie - wszystko wyłacze i jutro sprawdze jak to jest z tym rozładowywaniem sie aku.
    Ostatnio edytowane przez Jasand ; 24-09-2010 o 12:02 Powód: Problem rozwiazany ( z zaslepką w body)

Domyślnie

Jak sie naładuje druga bateria to ja umieszczę w gripie - wszystko wyłacze i jutro sprawdze jak to jest z tym rozładowywaniem sie aku.
    Kolego to z dnia na dzien nie bedziesz mial , to po jakims czasie , np wlozysz 2 aku do gripa , i stopniowo ci bedzie schodzic % i np gdy mi doszlo do 49% w jednym aku zrobilem pare zdjec i nagle 1% i przelaczyl sie na drugi , ten pierwszy calkowicie rozladowany , ok jechalem na drugim , spadaly procenty wraz z robieniem zdjec - ok ale nagle z 60% nagle 0% i ciemny wizjer :/ wkladam aku do body --rozladowany , takze musisz popatrzec jak bedzie u ciebie bo u mnie to wygladalo wlasnie tak jak napisalem.
    FX

Rozmowny
    Miasto
    archiwum X

Domyślnie

Obydwa aku były oryginalne Nikon EN-EL3e ?

Domyślnie

Obydwa aku były oryginalne Nikon EN-EL3e ?
    Tak obydwa oryginalne!
    FX

Domyślnie

Jako posiadacz Alphy też niestety potwierdzę takie zjawisko /błyskawicznego rozładowania akumulatora/.
    Choć w moim przypadku zdarzyło się to przez ponad rok góra 2x.
    Tylko że podobną niespodziankę zaserwował mi sam korpus D90! I to nie raz.
    Teraz sam już nie jestem pewien czy to tylko przypadłość Alphy, czy może Alpha niejako sprzyja objawieniu się problemu, który tkwi w niektórych akumulatorach.
    Tak to czasami bywa jak się na siłę próbuje coś "zelektronizować". D90 jak i inne nowe modele ma ten system zarządzania energią, chipy i inne takie - im więcej gadżetów po drodze, tym większe prawdopodobieństwo powstania usterki - zwykła statystyka.

p.s. Na koniec muszę jednak zaznaczyć, iż moja Alpha co najmniej od pół roku już nie robi mi takich niespodzianek.
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zotornik Zobacz posta
    Jako posiadacz Alphy też niestety potwierdzę takie zjawisko /błyskawicznego rozładowania akumulatora/.
    Choć w moim przypadku zdarzyło się to przez ponad rok góra 2x.
    Tylko że podobną niespodziankę zaserwował mi sam korpus D90! I to nie raz.
    Teraz sam już nie jestem pewien czy to tylko przypadłość Alphy, czy może Alpha niejako sprzyja objawieniu się problemu, który tkwi w niektórych akumulatorach.
    Tak to czasami bywa jak się na siłę próbuje coś "zelektronizować". D90 jak i inne nowe modele ma ten system zarządzania energią, chipy i inne takie - im więcej gadżetów po drodze, tym większe prawdopodobieństwo powstania usterki - zwykła statystyka.

p.s. Na koniec muszę jednak zaznaczyć, iż moja Alpha co najmniej od pół roku już nie robi mi takich niespodzianek.
    Ja to mialem za kazdym razem :/
    FX

Domyślnie

Mam ten sam problem co koledzy ( Alpha MB-D80). Napisałem @ do sprzedawcy - może wymiana na nowy załatwi problem.
    ...FX | 17-35 | 50 | 28-75 | SB-700 |...
    PozdRAWiam . Patryk.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patu Zobacz posta
    Mam ten sam problem co koledzy ( Alpha MB-D80). Napisałem @ do sprzedawcy - może wymiana na nowy załatwi problem.
    Ja wymienialem bez problemu 3 razy az wkoncu zaproponowali mi zwrot pieniedzy.
    FX

aniasz
    Gość

Domyślnie

witam koleżanki i kolegów!

reasumując czy po dłuższym użytkowaniu każda Alpha aka Alpha by Meike rozładowuje aku?
    czy też jak komu Bozia da?
    czy wśród użytkowników oryginalnego MB-D80 nie wystąpiło to przykre zjawisko?

temat ciągnie się już półtora rocku

pozdrawiam
    FotYou

Strona 37 z 38 PierwszyPierwszy ... 2735363738 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów