Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: Nowy Nikon D2Hs

Rumek16
    Gość

Domyślnie

Czytam wypowiedzi kolegów i mam mieszane odczucia co do nowości Nikona na PMA. Na razie cykam zdjęcia swoją F80-tką i szykuję się do zakupu lustrzanki cyfrowej (za jakiś rok).
    I tu widzę, że jestem innym klientem dla Nikona niż większość forumowiczów. Jak już kupię aparat to chciałbym go użytkować kilka lat. Smuci mnie oczywiście, że Nikon jest w tyle za Canonem ale jak już kupię nowy aparat to krew mnie zaleje jeśli Nikon w przeciągu roku wypuści nowy model w tej samej klasie.

Tak więc na razie czekam na następcę D100. Prawdę mówiąc liczyłem, że teraz wyjdzie D200 a za jakiś czas trochę potanieje ale niestety będę musiał wydać więcej kasy.
    A tak poza tym to jeśli teraz Nikon jest w tyle to za jakiś czas (mam nadzieję, że krótki) zrobią model klasy 20d ale lepszy tak jak wyprodukowali D70 w dopowiedzi na 300D!

Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

No to Zbychu pojechałeś po Nich na całego... Może rzeczywiście trochę zbyt ostro w formie ( chociaż ? ) ale na pewno nie w treści. Użyłeś odpowiedniego określenia; Śmieszność...
    Szkoda że wzbudza ona u mnie nie uśmiecha a grymas na twarzy
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Kaleid
    Gość

Domyślnie

zkruk: ja napisalem podobny...tyle ze troszke bardziej kulturalnie

Domyślnie

All my life who am i? - mi to humor poprawia glownie Sigma ze swoim 30mm 1.4 - jak tylko sie pojawi to MUSZE miec to szklo... to jest wlasnie to czego potrzebowalem...
    idealny przyklad wsluchania sie w potrzeby klienta...
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

a ja mysle, ze wcale nie byl taki ostry. Prawda jest, ze firma, ktora nie slucha potencjalnych, a przede wszystkim swoich wiernych uzytkownikow, bezwzglednie naraza sie nie tyle na smiesznosc, co stawia znak zapytania co do dalszej swojej egzystencji. A szkoda
    z drugiej strony ja ciesze sie ze swojego miesiecznego D70 i ten stan bedzie sie jedynie poglebiac wraz z poznawaniem sprzetu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rumek16
    Czytam wypowiedzi kolegów i mam mieszane odczucia co do nowości Nikona na PMA. Na razie cykam zdjęcia swoją F80-tką i szykuję się do zakupu lustrzanki cyfrowej (za jakiś rok).
    I tu widzę, że jestem innym klientem dla Nikona niż większość forumowiczów. Jak już kupię aparat to chciałbym go użytkować kilka lat. Smuci mnie oczywiście, że Nikon jest w tyle za Canonem ale jak już kupię nowy aparat to krew mnie zaleje jeśli Nikon w przeciągu roku wypuści nowy model w tej samej klasie.

Tak więc na razie czekam na następcę D100. Prawdę mówiąc liczyłem, że teraz wyjdzie D200 a za jakiś czas trochę potanieje ale niestety będę musiał wydać więcej kasy.
    A tak poza tym to jeśli teraz Nikon jest w tyle to za jakiś czas (mam nadzieję, że krótki) zrobią model klasy 20d ale lepszy tak jak wyprodukowali D70 w dopowiedzi na 300D!

Pozdrawiam
    Jacek
    Chyba źle odebrałeś tą całą dyskusję. Nie chodzi w niej tylko o to ze wszyscy tu piszący czekali tylko na D200/D90 żeby już sprzdać D70 i się przesiąść ( bo takich jest pewnie tylko paru) ale chodzi o politykę nikona, o jego zaniechanie walki o znaczacy udział na rynku DSLR, o to że jesli jakaś firma się aztrzymuje to się cofa. A dla nas, dla uzytkowników SYSTEMU Nikon, to ważne czy nasz system rozwija się i nadąża za trendami, albo czy wręcz wyznacza kierunek.
    Tymczasem po dzisiejszyh niusach widać że Nikon coś chyba zbłądził
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Rety....Ile zdań, tyle prawd. Może się czepiam, ale zkruk, twój patos powala na kolana i chyba nie tylko mnie. Gratuluję odwagi, list na pewno zrobi wrażenie. Myślę, że Twoim najlepszym sposobem na manifest będzie przesiadka na system Canon'a, bo nikon Cię zawiódł na całej linii. Skoro Twoich klientów stać na D70, a Ty nie chcesz stać z nimi w szeregu, to najlepiej będzie zakupić właśnie canona. Inne rozwiązanie przeczy twojej logice (po co kupować co kilka miesięcy nowego D70. Canon to dobra inwestycja.
    Fotoreporterem nie jesteś, bo gdybyś był, stać by cię było na d2x a nawet więcej. Więc powodzenia życzę, nikt tu nikogo na siłędo nikona nie przywiązuje.
    Myślę jeszcze jedno, choć twoich klientów stać na d70, to i tak nie zrobią tak dobrych zdjęć jak Twoje, więc głowa do góry.
    Możesz też cierpliwie czekać, a nikon na pewno Cię nie zawiedzie. Trzymam kciuki.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Góra Kalwaria

Domyślnie

No to Nikon dał doopy. Nie chcę komentować tego bo wszystko w tym temacie napisali poprzednicy. Z niecierpliwością czekałem na następcę D100, a tu wielkie gów.. Z systemu Nikona nie zrezygnuję (ekonomicznie nieuzasadnione, a poza tym mam jeszcze moje wspaniałe F90x) Mam teraz dylemat czy czekać na następcę D100 i kupić używane Fuji S2, czy już pakować się w S3 nie wiem co mam robić bo moje studio już się buduje. Myślę, że Nikon znowu straci część rynku.
    Tomek

F90X|MB-10|MF 26|Fuji S1|AF 20 2,8D|AF 35-70 2,8D|AF 28-85D|AF 50 1,8|70-210 4|SB28

Domyślnie

A ja się cieszę. Ktoś tu napisał mądra rzecz. Mam D70 i wiem, że przmijalność tego sprzętu nie jest tak wielka jak u konkurencji. O co Wam chodzi? Żeby co pół roku wychodził nowy DSLR i co kilka lat trzeba bylo kupowac nowy?
    Ciesze się, że Nikon prowadzi polityke dopracowywania swojego sprzętu.
    pasek|ładowarka|kabel do ładowarki|szmatka|łatka|dekielek na korpus|dekielek na Nikorra|dekielek na Sigme|Hmm zabrakło miejsca

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Góra Kalwaria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bladyrunner
    A ja się cieszę. Ktoś tu napisał mądra rzecz. Mam D70 i wiem, że przmijalność tego sprzętu nie jest tak wielka jak u konkurencji. O co Wam chodzi? Żeby co pół roku wychodził nowy DSLR i co kilka lat trzeba bylo kupowac nowy?
    Ciesze się, że Nikon prowadzi polityke dopracowywania swojego sprzętu.
    - D100 już się trochę zużył moralnie ma już 3 lata (już czas na coś nowszego ze średniego segmentu). Dowodem jest D70 z niższej półki, który niewiele różni się od D100.
    - Fotoreporterzy wymieniają nawet co pół roku.
    - Elektronika ma to do siebie, że zużywa się "moralnie" bardzo szybko, a matrycom jeszcze trochę brakuje do kliszy
    Tomek

F90X|MB-10|MF 26|Fuji S1|AF 20 2,8D|AF 35-70 2,8D|AF 28-85D|AF 50 1,8|70-210 4|SB28

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów