Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 80

Domyślnie

Za Gawronnkiem,zalety SanDisk Extreme III 2GB:
    -szybka karta
    -niezawodna,niewiele osób na forum miało z nią problemy
    -płytka z oprogramowaniem
    -wytrzymała na warunki pogodowe
    -NEFy w Capture One LE bez problemów
    -fajny futerał na 2 karty
    -obecna cena nie jest znów taka wygórowana,szczególnie jak popatrzymy na to ile kaski kosztowało nas
    body,szkiełka,lampa i reszta zabaweczek
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Nie wiem, czy koledzy zdają sobie sprawę, że wszystkie te karty pamięci produkowane są w fabrykach stojących obok siebie, a nierzadko nawet w tej samej i wszystkie te ochy i achy mają mało wspólnego z tym, co te karty rzeczywiście sobą reprezentują.
    To jest dokładnie taki sam temat, jak jakość nośników danych (CD, DVD), szkoda po próżnicy obijać paluchy o klawiaturę w tak mizernej sprawie.
    Kupować Goodram-y i nie marudzić.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Nie wiem, czy koledzy zdają sobie sprawę, że wszystkie te karty pamięci produkowane są w fabrykach stojących obok siebie, a nierzadko nawet w tej samej i wszystkie te ochy i achy mają mało wspólnego z tym, co te karty rzeczywiście sobą reprezentują.
    To jest dokładnie taki sam temat, jak jakość nośników danych (CD, DVD), szkoda po próżnicy obijać paluchy o klawiaturę w tak mizernej sprawie.
    Kupować Goodram-y i nie marudzić.
    lekko się mylisz - SanDisk np. produkuje czesc swoich kart w USA, a czesc na Dalekim Wschodzie, wiec juz samo to zaprzecza twierdzeniu o fabrykach stojących obok siebie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    lekko się mylisz - SanDisk np. produkuje czesc swoich kart w USA, a czesc na Dalekim Wschodzie, wiec juz samo to zaprzecza twierdzeniu o fabrykach stojących obok siebie
    Bo widzisz kolego, to jest z mojej strony lekka prowokacja, ponieważ mam już dosyć czytania na FORUM tym podobnych bzdetów.
    Nikon wymienia karty pamięci przetestowane w poszczególnych puszkach i nie ma sensu zadawania głupich pytań, bo wszystko jest jasne.
    A jak nie pasują wymienione przez NIKON-a, to zawsze można kupić GOODRAM-a.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Pozwolę sobie niezgodzić się z tym co pisze David555,bo po pierwsze jest różnica między kartami pamięci nawet między tymi niby produkowanymi w tych samych fabrykach jak to pisze kolega? ...w co zresztą osobiście wątpię,bo
    rozumie że kolega uważa ,że karty takie same tylko inna nalepka naklejana w tej samej fabryce?
    A poza tym temat jak każdy inny,wiele podobnych jest poruszanych na tym forum,przecież chyba po to ono istnieje...nieprawdaż?
    Każdy chce się czegoś dowiedzieć,czy każde pytanie zadane na forum musi być z górnej półki,gdzie tylko część osób domyśla się o co biega...CHYBA NIE O TO CHODZI?
    A tak nawiązując do tego co napisał kolega,to jak ktoś nie widzi różnicy w jakości nośników CD/DVD poszczególnych firm to współczuję...
    Ostatnio edytowane przez bartoszek ; 09-05-2007 o 22:56
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Najlepiej szybka , niezawodna i o najmniejszym poborze prądu w czasie spoczynku, czyli PRETEC

Domyślnie

Tez właśnie przymierzam się do SanDisk Extreme III, na allegro są stosunkowo tanio http://www.allegro.pl/item194225835_...0lat_gwar.html
    Ale czy to przypadkiem nie jest podróba, już zakupiłem i nie chce umoczyć.
    D80 | N 18-70 | T 17-50 2.8 | N 80-200 2.8 | N 24 2.8 | N 50 1.8D | SB800 | oraz inne klamoty |
    Zapraszam tekus.net | ŁÓDZKA GRUPA FOTOGRAFICZNA KORAB

Rozmowny Awatar iahveh
    Miasto
    Druga gwiazda na prawo, i prosto, aż do poranka

Domyślnie

Ja poszedłem na ilość i jakość a nie na szybkość - mam Sandiska 4GB Ultra II (kupiłem wraz z czytnikiem za 239PLN) i jestm bardzo zadowolony. Jak ktoś nie robi zdjęć seriami to polecam. Przynajmniej nie mam problemu z szybko zapchaną zdjęciami kartą.

Domyślnie

Od niemal roku używam kart Corsair x60 o pojemnościach 2 GB i 1 GB z D80; pracują niezawodnie, kosztują umiarkowanie. Mam takie same (choć nie te same) karty do palmtopa i odtwarzacza - również bez problemów. Robiłem na nich w zimie, podczas mrozów (kilkustopniowych, bo zima słaba była ) i w upale (umiarkowanym, bo lato dopiero przede mną ), studyjnie i na świeżym powietrzu. Szybko sczytuje zdjęcia do kompa. Krótko mówiąc: żadnych problemów, pełna satysfakcja, niewygórowana cena.
    "Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego w słowa" - J. Tuwim
    www.TadeuszTurski.info

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Pozwolę się nie zgodzić. Oczywiście bardzo często jest tak, że w tej samej fabryce produkowane są na sąsiednich liniach podobne produkty (pamięci, akumulatory itd.) pod różnymi markami które są potem sprzedawene po różnych cenach. Ale zapominasz o jednej sprawie - systemie zapewnienia i kontroli jakości. A to kosztuje
    RESPECT MY AUTHORITY !!!
    D80 + T12-24/4 + N18-70 + N70-300VR + Pentacon 200/4

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów