Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Domyślnie

Wasze testy mimo najlepszych chęci nigdy nie dorównają testom przeprowadzanym przez producentów i niezależne laboratoria, bo musielibyście każdą z tych kart eksploatować w bardzo różnych, czasem ekstremalnych warunkach.
    I raczej warto tutaj zaufać publikowanym przez producentów i wspomniane laboratoria
    danym na temat przetestowanych akcesoriów.
    A to co robicie przypomina raczej zabawę, nieprzydatną, szczególnie dla profi i semi-profi fociarzy.
    Pozdrawiam

Re: @Erie
    A te testy to przeprowadzasz na jakim sprzęcie, swoim, czy przeznaczonym do sprzedaży?
    Bo tak mi się widzi, że do kontroli, zwłaszcza fotek w serii, szkoda by było własnego aparatu (chyba. że jesteś człowiekiem super zamożnym, ale wtedy chyba kupiłbyś Sundiska bez testów).
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

karolina - i ja tez doszedlem do tego wniosku, kupie cos tanszego a w miare rozwoju sytuacjii i talentu moze sie cos dokupi za jakiś czas... a jeszcze pytanie: cykając w RAW+JPG to jak to wyglada z zapisem, moze ktos zrobic test?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555
    Wasze testy mimo najlepszych chęci nigdy nie dorównają testom przeprowadzanym przez producentów i niezależne laboratoria, bo musielibyście każdą z tych kart eksploatować w bardzo różnych, czasem ekstremalnych warunkach.
    I raczej warto tutaj zaufać publikowanym przez producentów i wspomniane laboratoria
    danym na temat przetestowanych akcesoriów.
    A to co robicie przypomina raczej zabawę, nieprzydatną, szczególnie dla profi i semi-profi fociarzy.
    Pozdrawiam

Jeżeli to wszystko jest dla Ciebie takie proste i oczywiste to pokaż mi prosze wspomniane super testy dla kart:

PQI x150
    Sandisk ultra 2
    Patriot x133
    Kingston ulti.

Twoja wypowiedz podważa własciwie sens istnienia forow o charakterze technicznym, bo przeciez wszyskie urządzenia i komponety sa testowane w super labach i uwazane przez marketing producenta za sidme cudy swiata.

PS. Pracuję w laboratorium badawczym :P

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

Jeżeli komuś nie wystarcza pamięci, to Pretec ma wypuścić pod koniec roku kartę SD-HC
    8GB planowana cena to 299$. Zapis - 20MB na sek.
    Tym samym udapają mity, że karty SD są w czymś gorsze i mniej profesjonalne od CF.
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

Domyślnie

Re: @ufolek
    Moja wypowiedź znaczyła tylko tyle, że nie warto wyłamywać już otwartych drzwi i szukać problemów (w dodatu za swoje ciężko zarobione pieniądze).
    Jeżeli pracujesz w laboratorium badawczym to chwała ci za to, że robisz coś dla dobra wspólnego, ale nie promowałbym na twoim miejscu postaw badawczych w zwykłych userach, bo to więcej może uczynić szkody niż pożytku.
    Entuzjaści jak wiesz przez swoją niewiedzę wprowadzają swoimi odkryciami sporo zamieszania i nie wiem, czy należy traktować poważnie ich wysiłki.
    Ja osobiście zawsze polegam na opiniach specjalistów, bo nie po to ludzie uczą się przez całe dekady i nabierają doświadczenia, abyśmy później nie mieli skorzystać z ich doświadczeń.
    A poza tym laboratoria badawcze producentów sprzętu są najlepiej przygotowane do takich badań i wyposażone w specjalistyczny sprzęt, nieosiągalny dla domorosłych eksperymentatorów.
    Pozdrawiam
    NIKON

Domyślnie

A ja ze strony inżyniera oprogramowania, wiem również, że nic nie zastąpi testów polowych, na tysiącach użytkowników, w przeróżnych konfiguracjach sprzętowych, klimatycznych i mechanicznych. Wszystkie opinie są istotne i opinie zwykłych ludzi również, albo nawet i bardzo. Zauważmy, że nie znamy (chyba że ktoś zna) wyników testów laboratoryjnych, norm jakościowych, procedur. To, że Sundisk jest uważany za dobrą firmę, wynika głównie właśnie z opinii użytkowników, a nie z tego, że firma napisała, że ich produkty są najlepsze. Tym samym jeśli użytkownicy produktów na przykład firmy "pqi" stwierdzą, że ich zdaniem jest to firma godna zaufania, to chyba będzie to tak samo miarodajne.

Co innego gdyby była dostępna jakaś lepsza specyfikacja tych produktów, dane techniczne, zakresy parametrów z jakimi urządzenie pracuje, itp. Z tego co widziałem starania by to publikować przedstawiły dwie firmy: Sundisk i pqi (choć ograniczyłem poszukiwania do podstawowego zakresu), dlatego ja osobiście postanowiłem przetestować tę drugą - że tak porównam, takie mało znane AMD wtedy gdy wszyscy wiedzieli, że najlepszy jest Intel.

PS. Mój pierwszy tekst o testach na użytkownikach tego forum miał być ironiczny, ale widzę, że albo nie został tak odebrany, albo sporej ilości osób nie przeszkadza dzielenie się informacjami jak ich sprzęt sprawdza się w praktyce. I tylko o to chodzi. Wiadomo, że każdy wybiera według własnych kryteriów.

Domyślnie

Nie, no tutaj to całkowicie się z tobą zgadzam, dzielenie się uwagami na temat sprzętu może być pożyteczne i interesujące tak dla innych użytkowników, jak i dla producentów tegoż sprzętu.
    Kwestionuję jedynie zasadność pomiarów wykonywanych domowymi sposobami, bo nie dorównują dokonywanym w laboratoriach, a wprowadzają niepotrzebny zamęt.
    Sam lubię nieraz godzinami czytać subiektywne wypowiedzi na temat użytkowania sprzętu i stosowania różnych technik i choć nierzadko wygłaszane są tezy mocno kontrowersyjne, to przesiewając je przez sito własnych doświadczeń , można czasami wyłowić jakieś perełki.
    Pozdrawiam
    NIKON

Domyślnie

Wiec jaka ta karta do D80 ??

Domyślnie

wlasnie ma ktos D80 albo D50 z goodram?? bo sa takie w sklepie kolomnie za 140 (2GB x150) i sie zastanawiam czy nie dziabnac takiej

Domyślnie

Kupiłem dwie karty, Sundiska ultra II oraz pqi 150x. Obie 2GB, obie działają na oko identycznie i poprawnie. Jak któraś z nich padnie to dam znać

PS. Pytałem sprzedawcę o awaryjność i ilość zwrotów i sundiski są mniej awaryjne, ale się zdarzają i ogólnie wygląda na to, że karta albo działa albo nie. Jeśli działa od początku to powinna działać długo, jak nie działa to wymiana i tyle. Sprzedawca nie pamiętał faktu by karta (SD) trafiła z reklamacją już po długim czasie użytkowania.

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów