Close

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 80

Domyślnie

Hahahaha

Raczej nie. Te karty maja kolo 3 MB/s
    10MB/s maja Sandiski Ultra II
    D7000 + D80 + 18-70 + 50/1.8 + SB800

Domyślnie

ale nie moga nagle wszyscy zaczac kupowac sandiski bo bedzie ich tak duzo ze niektore zaczna padac i renoma firmy podupadnie
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keda
    pierwsze lepsze na allegro:
    Karta Secure Digital SD 2GB PQI 150X 22MB/S - NOWA 132,50 zł

kurcze tanio bardzo czy ktos moze potwierdzic ze karty sa super i niezawodne...
    pytam bo ja sie pierwszy raz spotkalem z ta firma...
    A czy znasz markę samochodów Voxo? A to poprostu Opel, tylko tak się nazywa na rynku australijskim i angielskim.
    Nikogo nie namawiam do PQI, bo nie mam w tym interesu. Powiem tylko tyle, że u mnie w pracy wszyscy używają pendrive'ów PQI (prezent od firmy), a wszyscy koledzy z mojego zespołu (nie muzycznego ) mają SD PQI (za moją namową) i są bardzo zadowoleni. eSDeki są szybsze od "markowych" kart, a różnica jest powalająca podczas korzystania z aparatu (testowane na Nikon D50, Konica Minolta A200, Lumix FZ30). Jest jednak jedna wada: starsze czytniki kart mają problem z odczytem (może są dla nich za szybkie lub za duże).
    "A skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez J@sió
    A czy znasz markę samochodów Voxo? A to poprostu Opel, tylko tak się nazywa na rynku australijskim i angielskim.
    Miałeś na myśli Vauxhall, chyba
    trochę plastiku z logo Nikon

Domyślnie

Witam wszystkich forumowiczów (jako że to mój pirwszy post)

postaram się dzisiejszego dnia wykonać parę testów z aparatem D80 i różnymi kartami (jako że sam zastaawiam sie nad jak najlepszą kartą za oczywiście jak najmniejsze pieniądze - szczególnie że potrzebne mi są dwie 2 lub 4GB karty)

na chwilę obecną test karty SD Kingston Elite Pro o pojemności 512 MB (karta kupiona do Panasonica DMC-FZ20) wykonany za pomocą SiSoft Sandry 2007:

2MB Files Test
    Read Performance : 226 operation(s)/min (7714 kB/sec, 51x)
    Write Performance : 101 operation(s)/min (3447 kB/sec, 22x)
    Delete Performance : 1922 operation(s)/min
    Combined Index : 176 operation(s)/min

64MB Files Test
    Read Performance : 7 operation(s)/min (7646 kB/sec, 50x)
    Write Performance : 4 operation(s)/min (4369 kB/sec, 29x)
    Delete Performance : 769 operation(s)/min
    Combined Index : 6 operation(s)/min

postaram sie uzupełniać ten post w miarę testów

pozdrawiam
    Erie

Domyślnie

Erie nie chcę Ci psuć zabawy ale ktoś już takie testy zrobił dla wielu kart . Są do obejrzenia tutaj.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

hehe

nie popsujesz mi zabawy, bowiem ja sie pobawię z kartami obecnymi na polskim rynku a nie gdzieś tam (fajnie mieć dostęp do hurtowni kart)

pozdrawiam
    Erie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

A ja kupiłam wczoraj do fotek testowych coś o nazwie "dane-elec" 512mb - trochę się obawiałam czy bedzie dobrze działać ale działa bez problemu.
    cena 44zł w FJ

Domyślnie

karolina-i to jest najgorsze w tym wszystkim, że nie wiesz kiedy taka karta nawali. to nie jest tak że jak pracuje dobrze tydzien to juz 10 lat bedzie tak działać. nie znasz dnia ani godziny...

Domyślnie

tomhagen,
    masz oczywiście rację. Ja też jestem zwolenniczką markowych produktów. Jednak na potzreby testów wolałam wydac mniej niż więcej zwłaszcza że nie jestem na 100% pewna czy ta karta bedzie mi na stałe potrzebna. Kupiłam ją w sklepie w którym testowałam aparat - gdyby nie działała - od razu bym wymieniła/oddała.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów