Ja kupilem Patriot 2GB x133 i smiga jak nalezy. Kopiujac dane z karty wydaje mi sie, ze az za szybko poszlo (15MB/s) jak sprawdze dokladnie dam znac. Sandisk chyba jednak przegapil zmiane cen
![]()
Szukaj
Ja kupilem Patriot 2GB x133 i smiga jak nalezy. Kopiujac dane z karty wydaje mi sie, ze az za szybko poszlo (15MB/s) jak sprawdze dokladnie dam znac. Sandisk chyba jednak przegapil zmiane cen
![]()
D80 N18-70 N70-300VR N35-80 T100-300 SB600
Zastanawiałem się nad tym Patriotem i gdyby tylko podali, że działa świetnie w temperaturach od -15 st. C to bym nawet się nie zastanawiał, bo firma porządna i cena rozsądna. A tak to niespodzianka - zadziała czy nie...Zobaczymy zimą, oby wszystkie karty działały, wtedy będzie wiadomo, że można na ten parametr kompletnie nie zwracac uwagi.
pierwsze lepsze na allegro:
Karta Secure Digital SD 2GB PQI 150X 22MB/S - NOWA 132,50 zł
kurcze tanio bardzo czy ktos moze potwierdzic ze karty sa super i niezawodne...
pytam bo ja sie pierwszy raz spotkalem z ta firma...
noo przyznam ze tez sie na tym PQI zastanawiam kusi cena
jak ktos ma albo bedzie mial w najblizszej przyszlosci to prosze o jkas opinie![]()
Mądrzy ludzie powiadają, że jak coś jest tanie to raczej rzadko jest dobre.![]()
Jak się kupuje aparat za kilka tysięcy i szkła za kilkaset, to nie wypada oszczędzać na karcie pamięci.
Ja na waszym miejscu kupiłbym Sundiska.
Bo z tym oszczędzaniem to tak wygląda, jakby kupić Mercedesa, a później wlewać zamiast ON olej rzepakowy.
Też pojedzie, ale nie wiadomo jak daleko.
Pozdrawiam![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
co racja to racja...
Przesadzasz, jedyne ryzyko to, że przestanie zapisywać w pewnym momencie lub też, że stracisz zapisane daneA żeby ocenić to ryzyko potrzebne są testy - należy zachęcać ludzi do testów, a nie polecac przetestowane karty Sundiska.
jak to mówią niektórzy w mojej firmie: "no risk, no fun".... chociaż niektórzy odpowiadają "no brain, no pain".
A tak na marginesie, to niech testowaniem zajmują się producenci sprzętu, a my zajmijmy się foceniem, bo chyba taki jest cel posiadania pięknych i drogich aparatów.
A ryzyko kupowania niesprawdzonych akcesoriów nierzadko mało się opłaca, bo okupione jest najczęściej niepotrzebnymi nerwami w najmniej spodziewanych momentach.
Pozdrawiam
A poza tym utrata danych, utracie danych nie równa.
Nie chciałbyś na pewno, aby przepadły ci fotki ze ślubu własnego dziecka lub równie emocjonalnie ważnej uroczystości (przez zwykłe testy).
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Potestowalem w Body mojego Patriot 2GB 133x programem SiSoft Sandra 2007
wyniki:
2MB Files Test
Read Performance : 323 operation(s)/min (11025 kB/sec, 73x)
Write Performance : 69 operation(s)/min (2355 kB/sec, 15x)
Delete Performance : 296 operation(s)/min
File Fragments : 1.0
Combined Index : 153 operation(s)/min
64MB Files Test
Read Performance : 10 operation(s)/min (10923 kB/sec, 72x)
Write Performance : 4 operation(s)/min (4369 kB/sec, 29x)
Delete Performance : 115 operation(s)/min
File Fragments : 1.0
Combined Index : 8 operation(s)/min
a taki transfer jak podaje sprzedawca przy tej cenie jest możliwy??
http://www.allegro.pl/item124217105_...zapakowan.html
Skontaktuj się z nami