Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Arigato :)

Domyślnie

Mogę mówić jedynie o swoich odczuciach, bez rozbijania na chlewiki-zdjęcie mi się po prostu podoba, ale nie rzuca mnie na kolana. Bardziej podobają mi się komentarze.
    Zgadzam się i otwarcie deklaruję swoją sympatię dla poglądów kolegi Światło.
    Biorąc pod uwagę fakt, że działy glamour i portret są chyba najbardziej oblegane, to ze względu na panującą tam atmosferę, boję się tam dawać swoje zdjęcia pod ocenę- a chyba nie oto chodzi. Nie liczę również na same ochy i achy, po prostu nie chcę dostać pałą w łeb.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cloned Zobacz posta
    Mogę mówić jedynie o swoich odczuciach, bez rozbijania na chlewiki-zdjęcie mi się po prostu podoba, ale nie rzuca mnie na kolana. Bardziej podobają mi się komentarze.
    Zgadzam się i otwarcie deklaruję swoją sympatię dla poglądów kolegi Światło.
    Biorąc pod uwagę fakt, że działy glamour i portret są chyba najbardziej oblegane, to ze względu na panującą tam atmosferę, boję się tam dawać swoje zdjęcia pod ocenę- a chyba nie oto chodzi. Nie liczę również na same ochy i achy, po prostu nie chcę dostać pałą w łeb.
    Ale czasem warto "dostać pałą w łeb" Ja wiem to po sobie, gdyby koledzy (Swiatlo, Skuliński, Bombel, Kichu, i inni...) czasem mi nie pojechali po zdjęciu to zatrzymałbym się na poziomie "Jeleni na rykowisku"

A co do działu glamur.... Umieściłem tu tą pracę, bo wydawało mi się, że pasuje. Jedni się z tym zgodzili, a inni nie. Po to jest forum i możliwość zabrania głosu. Nie mniej jednak należy się wzajemnie szanować i krytykować daną pracę, a nie autora (np. za to jaki ma charakter, czy jakie ma inne prace).
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    Ale czasem warto "dostać pałą w łeb" Ja wiem to po sobie, gdyby koledzy (Swiatlo, Skuliński, Bombel, Kichu, i inni...) czasem mi nie pojechali po zdjęciu to zatrzymałbym się na poziomie "Jeleni na rykowisku"
    Uwielbiam "Jelenie na rykowisku". Jak dobrze zrobione, to czemu nie? Nie ma w tym nic złego!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    Ale czasem warto "dostać pałą w łeb" Ja wiem to po sobie...
    No widzisz Ty działasz w ten sposób, mnie to demotywuje. Absolutnie wierzę, że krytyka jest potrzebna, lecz powinna być adekwatna do poziomu zdjęcia i autora. Jeżeli jedna osoba mi mówi, że mam ogon ignoruję to. Jeśli to są już dwie i więcej osób, to się za siebie oglądam..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cloned Zobacz posta
    Jeżeli jedna osoba mi mówi, że mam ogon ignoruję to. Jeśli to są już dwie i więcej osób, to się za siebie oglądam..
    Pięknie powiedziane Jeszcze jak widzę Twój avatar...

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Uwielbiam "Jelenie na rykowisku". Jak dobrze zrobione, to czemu nie? Nie ma w tym nic złego!
    Hjehje W sumie zdjęcie z założonym deklem też jak będzie dobrze zrobione i będzie poparte dobrą filozofią to może być dobre...
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Generalnie to ja mam wrażenie że ten cały Glamour to tylko pic, chodzi tylko o to że jest tutaj paru znajomych dla których focenie kobiet to zawód, i chcą oni mieć ten dział tylko dla siebie. Nie chcą aby inni im się tutaj się wtarabaniali.
    Jest wiele prac tutaj tych paru znajomych które według mnie są znacznie słabsze niż praca Skibka, ale nikt nie kwestionuje ich lokalizacji na forum.
    Może to i dobrze że chcą mieć to miejsce wyłącznie dla siebie, mają do tego prawo, ale szkoda że to się odbywa tak otwarcie i dyskryminacyjnie.
    czasami jak cos napiszesz to ....
    chciałbym zauważyć, że nie ma takiej sytuacji, że wątki są akceptowane przez modów i umieszczane w danej kategorii. Użytkownicy sami umieszczają swoje posty w kategorii w jakiej chcą, moderatorzy przesuwają ewidentnie źle ulokowane wątki. Jak widzisz watek Skibka nadal tu jest i nikt go nie usunął.
    Może to się wyda dziwne, ale forumowicze sami boją sie umieszczać tu zdjęć, podobnie jak w portrecie. Ja np przestawiłem kiedyś wątek harba ze slicznym zdjęciem Weroniki z albumowej do portretu - prawie sie na mnie obraził. Podobnie było przy innych wątkach - autorzy pisali, że nie sa gotowi na to by to było w glamour, bo obawiali się krytyki sailora itd. Szkoda, że nie zachowałem PW, a zresztą to były PW więc ich nie powinienem upubliczniać. Wychodzi na to, że glamour to taki dział dla odważnych
    Żadne zdjęcia nie lądują tu po znajomości, bo każdy umieszcza wątki sam.

Zresztą - policz sobie. W tej chwili na pierwszej stronie tego działu jest 13 autorów fotografii, na drugiej - kilkunastu innych. To zupełnie nie pasuje do tezy o kilku kolesiach.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zresztą - policz sobie. W tej chwili na pierwszej stronie tego działu jest 13 autorów fotografii, na drugiej - kilkunastu innych. To zupełnie nie pasuje do tezy o kilku kolesiach.
    Tak zupełnie serio, bez ironii - czy nie byłoby to dobrym pomysłem, aby był dział na który każdy miałby wejście jako widz, ale tylko zaproszeni mogliby tam publikować i komentować? Albo komentować każdy, ale publikować tylko zaproszeni. Coś na wzór "Hall of Fame".
    Publika mogłaby się sporo z tego działu nauczyć.
    Z drugiej strony nawet mistrzom zdarzają się gnioty. I co wtedy?
    Nie, może to nie jest dobry pomysł....

Domyślnie

moim zdaniem to jest glamour (orientalna piękność ubrana w niespotykany na co dzień w naszym życiu sposób) a ten dział jest krytyczny i to chyba dobrze? nie wiem - kiedyś jak będę miał większe umiejętności i zaplecze liczył bym właśnie na takie wytykanie szczegółów
    ja na usta np. nie zwróciłem uwagi ale ułożenie włosów z lewej strony sprawia wrażenie dziwnego kształtu głowy
    dobrze ze glamour trzyma poziom (bo moim zdaniem z samego założenia jest to dążenie do perfekcji, piękna) ta fotografia go napewno nie zaniża
    D 80, nikkor 18-70mm
    www.dziecineo.prv.pl

Zaziel
    Gość

Domyślnie

Konicziła.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów