Pani z dojazdu...
Szukaj
Pani z dojazdu...
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Kącik ust coś jest nie tak. Rozmazana szminka? Coś z twarzą ewidentnie nie wyszło.
Aparaty, szkła i ja
Z calym szacunkiem, ale wydaje mi sie, ze obrazasz swojego przed-"mowce".
Najwazniejsza kwestia... w portrecie moze mozna by przymknac na to oko, szczegolnie biorac pod uwage gdzie zostalo zrobione zdjecie - targi foto. Natomiast kategoria moda/glamour stawia nieco inne - wyzsze pod katem tego typu detalu - wymagania i zostalo to tutaj slusznie wypunktowane.
Co do zdjecia. Pani fajna, obrobka tez sie podoba, ale zdjecie - jesli oceniac w kategorii, w ktorej zostalo zamieszczone (moda/glamour) - slabe. Slaba mimika, poza, wspomniane wczesniej usta, dziwnie wystajacy fragment reki, twarz sie swieci, na dodatek pani wyglada na skonsternowana i troche wystraszona.
Powinno znalezc sie w portrecie, ewentualnie albumie.
No noo noooo + !
...Aczkolwiek w troszkę innej wersji kolorystycznej bym to widział (gusta i guściki)
OK, zatem skoro żeby mieć kwalifikacje aby zamieszczać zdjęcia w Glamour, to i żeby punktować w dziale Glamour trzeba mieć kwalifikacje. Ktoś to według swojego portfolio tych kwalifikacji nie ma żadnych, a nagle przychodzi na Glamour i punktuje, podlega więc takiej samej krytyce jak i autor zdjęcia.
Nie rozumiem. Jak foto może być jednocześnie dobre i słabe? Czy to forum to stół edytorski Playboya albo Elle? Jeśli tak to żadne zdjęcie, włącznie z Yanooshem i pozostałymi nie mają tutaj prawa racji bytu. Skasujmy więc to forum.Co do zdjecia. Pani fajna, obrobka tez sie podoba, ale zdjecie - jesli oceniac w kategorii, w ktorej zostalo zamieszczone (moda/glamour) - slabe. Slaba mimika, poza, wspomniane wczesniej usta, dziwnie wystajacy fragment reki, twarz sie swieci, na dodatek pani wyglada na skonsternowana i troche wystraszona.
Nie rozumiem też "słaba mimika". Jaka musi być mimika? Jęcząca i stękająca? Wyzywająca? Oralna? Nie rozumiem.
Twarz się świeci, to prawda. Coś się dzieje przy ustach, to prawda. Podobnie jak 99.9% zdjęć na Krajobrazie jest zbyt wyblakłych i płaskich według profesjonalnych norm kalendarzowych. Czy mamy więc wyrzucić do kosza 99.9% zdjęć z Krajobrazu? I tak naprawdę poza Albumowymi, to wyrzucić w diabły całe to forum NKP?
Czy nie powinniśmy dopasować trochę standardów zdjęć to naszych możliwości? W związku też standardów krytyki tych zdjęć?
Czy Glamour jest wyłącznie dla co najwyżej dwóch fotografów, bo nie sądzę aby więcej tutaj się kwalifikowało według Twoich standardów? Zresztą jakich tam dwóch fotografów? Obecnie nie widzę nikogo tutaj kto jest w stanie trafić na stół edytorski do Elle czy Vanity Fair. Zatem skasować forum Glamour!
Poza tym nie widzę żadnego wystraszenia. Nie wiem o czym mówisz.
Celem forum Przyroda są zdjęcia przyrodnicze. Żadne ze zdjęć tam publikowanych nie kwalifikuje się do magazynów, może poza jednym na miesiąc, a jednak zdjęcia tam zamieszczamy.
Celem Krajobrazu są krajobrazy. Żadne z nich nie kwalifikuje się do profesjonalnych kalendarzy. Ale jednak tam zdjęcia zamieszczamy i sporo się na tym uczymy.
Celem Glamouru jest zmysłowość. Żadne z nich nie kwalifikuje się do Elle, ale jednak coś na tym forum się dzieje i też się uczymy.
To zdjęcie jest zmysłowe. Czy się kwalifikuje do Elle? Nie, nie kwalifikuje. Czy według definicji kwalifikuje się do Glamouru? Kwalifikuje.
Mi się w oczy rzucają dwie rzeczy - skóra na twarzy pod prawym okiem i na nosie oraz ręka i skóra na niej.
Jak kichu napisał to jest dział glam i rządzi się on teoretycznie innymi regułami niż portret.
Chyba rzeczywiście to do portretu trzeba pzenieść. Poproszę Panie Moderatorze o podjęcie słusznych krokówDziękuję.
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Skibek nie umniejszaj się i nie poddawaj!
Bzdura i nonsens. Portret to ładne zdjęcie z uśmieszkiem. Glamour to portret ze zmysłowością. To zdjęcie ma zmysłowość. Zatem jest glamourem.Jak kichu napisał to jest dział glam i rządzi się on teoretycznie innymi regułami niż portret.
To ja już sam nie wiem czy to glamour, czy nie. Ktoś zaraz powie, że do przyrody to posłać, bo jest bluszcz w tle. Ktoś inny, że do reportażu, bo zdjęcie było zrobione na targach...
Kichu1979: A Czy jak niektórzy robią zdjęcia portretowe w garażu to do motoryzacji powinni je przenieść?
Skontaktuj się z nami