Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Tamron 17-50 f2.8

Slyszalem ze w przypadku tego obiektywu przy 17mm i f2.8 ostrosc w naroznikach jest bardzo niska. Znalazlem tez link ze zdjeciem.
    http://www.photozone.de/8Reviews/len...MG_5476-01.jpg
    Zobaczcie na dolne narozniki.
    Zdjecie jest zrobione canonem i tak sie zastanawiam czy w przypadku nikona tez tak jest ?

Domyślnie

i ja sie podepne po ten wątek. czy ktoś może, jesli ma z nimi doświadczenia, chocby opisowo porównać tamrona 17-50 do sigmy 18-50? czy ten tamron to bedzie tylko marna proteza w miejsce brakujacego 17-55 nikkora?

Domyślnie

z tego co wiem sigma jest mniej ostra. poszukaj profilu WujkaX, odwiedz jego www i przeczytaj sobie Test tego Tamrona, powinienes sie przekonac

Domyślnie

Chopcze, co ty byś chcioł na pełna dziura i ta ogniskowa? Chcesz mieć ostro kup se brzytwe.

Domyślnie

Ludzie czy wy jestescie powazni :P z tymi wszystkimi testami, ilu z was wywołuje tak duze odbitki aby zauwazyc jakies tam drobne wady. Ja uwazam ze to szkło jest naprawde dobre jesli ogladasz zdjecia pod lupa i doszukujesz sie wad to kup se stałki . Za te pieniądze chyba nic lepszego nie kupisz. Juz mam dosc takich postów czy to jest dobre czy tamto
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Profesjonalista
    Chopcze, co ty byś chcioł na pełna dziura i ta ogniskowa? Chcesz mieć ostro kup se brzytwe.
    I najlepiej 10-300 VR ze swiatlem 1,2 i ostroscia w naroznikach.
    Zwiekszysz przysłone i bedzie dobrze....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żeli
    Cytat Zamieszczone przez Profesjonalista
    I najlepiej 10-300 VR ze swiatlem 1,2 i ostroscia w naroznikach.
    Zwiekszysz przysłone i bedzie dobrze....
    I żeby ważył 20 gram, bo po co się męczyć

Domyślnie

żeli, KECIF - profesjonalista zapewne ma takie wlasnie szklo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez j_szczygiel
    żeli, KECIF - profesjonalista zapewne ma takie wlasnie szklo
    Tylko trochę cięższe chce sprzedać , patrz stopka.

Domyślnie

Foce tym szklem i powiem tak, ze w tej cenie cudow nie ma w sensie znieksztalcen przy 17mm. Po prostu je widac gdy cos powinno byc prosta linia, niemniej wyraznego spadku rozdizelczosci nie zauwazylem na rogach..no tak na oko, bo trzeba robic zdjeica a nie badac obiektywy pod mikroskopem. W porownaniu do sigmy tamron istotnie jest mocno ostrzejszy, czasami nawet chyba za bardzo mam takie wrazenie. Uzywanie unsharp mask jest zbyteczne.
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów