Szukaj
razi mnie troche niedoswietlony kadlub... sproboj go wyciagnac w psie
Ale okręt piękny![]()
a cos o zdieciach ?Zamieszczone przez zhao-zhuxi
nikon d70s + af-s dx nikkor 18-70 if ed + tamron af 70-300 f/4-5.6ld macro1:2 + telekonwerter x 2
tak ja okreslenie okret jeszcze pasuje ze wzgledu na to iz zaglowiec ten sluzyl w marynarce wojennej to okreslenie statek jest jzu zupelnie chybione![]()
HMS Warrior, stalowa fregata brytyjska zwodowana w 1860r (bodajze w grudniu) niemal dokladnie w 100 lat po slynnym HMS Victory, uczestniku bitwy pod Trafalgarem, w ktorej polegl admiral Nelson.
maksymalna predkosc na zaglach ok 13 wezlow, na silniku i zaglach ok 17 wezlow
zakonczyl czynna sluzbe w 1883 roku. aktualnie zaglowiec-muzeum
co do samych zdjec - kadry standardowe z niedoswietlonym kadlubem.
sailor, masz u mnie plusa za ten statek
statek - jednoska pływająca w służbie cywilnej
okręt - jednostka przeznaczona do służby militarnej...to nie tylko pancernik czy lotniskowiec, ale również okręt hydrograficzny, zaopatrzeniowy, a nawet zbiornikowiec, ale będące w służbie MW...wyróżnikiem w większości flot są literki przed nazwą okrętu..np ORP, USS, HMS oznaczają one przynależność państwową - okręt rzeczypospolitej polskiej, okręt stanów zjednoczonych, okręt jej/jego królewskiej mości...
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
dodam jeszcze ze prawdopodobnie nie oddal zadnego strzalu w walce... pelnil role straszaka...Zamieszczone przez sailor
a jakie piekne wnetrza... maszyny... kurcze jak ktos bedzie mial okazje polecam odwiedzic... w cenie biletu rowniez wizyta na HMS Victory i rejs statkiem ... clay dzien z glowy
pozdrawiam![]()
nikon d70s + af-s dx nikkor 18-70 if ed + tamron af 70-300 f/4-5.6ld macro1:2 + telekonwerter x 2
Mam tu statków na pęczki ale takich pięknych nie widziałam.... śliczny. A fotki... ja się dopiero uczę focenia więc czepiać się nie będę.... mnie się podobają)
pozdrawiam
D50 + 18-50
miaga, statków może i masz, ale postów wcześniejszych nie czytasz...to nie jest statek...
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
ALF, co Ty taki dokładny dziś jesteś. Minister Cię wkurzył?![]()
![]()
Jacek
Skontaktuj się z nami