Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Prosty kompakt dla dziecka.

Witam,

Chce kupić prosty kompakt cyfrowy dla dziecka cena tez jak najmniejsza do 350, 450 PLN. Siedze i myśle już drugi dzień i oprócz canona A560 nic mi nie przychodzi na myśl ( ale on też ma tych manuali napchane jak by dla mnie ).

Chodzi o maksymalna prostotę, dobrą jakość fotek no i cene. Pamiętam analogowego mio2 olympusa, świetny był ehh.

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Oszczędny w słowach Awatar K.Piechowicz
    Miasto
    Skrzyszów k/Wodzisławia Śląskiego
    Wpisów
    6

Domyślnie

Nie wiem czy jest jeszcze dostępny - ale spróbuj Canon A430 lub Minolta Z5,

jeden ze znajomych używa kieszonkowego Casio Exlim, którego idzie kupić w dobrej cenie
    dla przykładu jedna z aukcji (idzie dostać taniej)
    http://www.allegro.pl/item616022434_..._ex_z1000.html
    D90|S30/1.4D|N18-105VR|SB-900|GRIP+AKU|Plecak Adventure 5|

Domyślnie

A ile dziecko ma lat ?
    nikon d700 ,nikkor 35mm f/2 , nikkor 50mm f/1.8 , sigma 150mm f/2.8 , sb-900 , grip , lowepro slingshot 300 aw , manfrotto 055xprob + 808rc4 , kilka filtrów

Domyślnie

kurcze ja jako dzieciak dostałem smienę ta to dopiero miała tych manuali napchane, pozwól dziecku na kreatywność
    park maszynowy: D300 D700 F65 n50 n30 n70-200 n24-70 n16-35 lampy różnej maści komputer i sprawne oczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K.Piechowicz Zobacz posta
    Nie wiem czy jest jeszcze dostępny - ale spróbuj Canon A430 lub Minolta Z5,

jeden ze znajomych używa kieszonkowego Casio Exlim, którego idzie kupić w dobrej cenie
    dla przykładu jedna z aukcji (idzie dostać taniej)
    http://www.allegro.pl/item616022434_..._ex_z1000.html

K.Piechowicz, Dzięki za rady zobacze zaraz co tam mają w środku

Cytat Zamieszczone przez mango Zobacz posta
    A ile dziecko ma lat ?
    mango, moja córeczka ma prawie 10 lat.

Domyślnie

To spytaj się córki czy ma jakieś ambicje fotograficzne , jeśli tak to kup jej coś z rozbudowanym manualem , a jeśli nie to canon powershot E1 , przynajmniej kolorem się wyróżni .
    nikon d700 ,nikkor 35mm f/2 , nikkor 50mm f/1.8 , sigma 150mm f/2.8 , sb-900 , grip , lowepro slingshot 300 aw , manfrotto 055xprob + 808rc4 , kilka filtrów

Domyślnie

Witam,zdecydowałem się na canon powershot E1, dla dziewczynki w sam raz, jak się wciągnie w fotografie to kupi się ćoś lepszego za kilka lat. Dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam,
    AMI

PS.Casio exlim ma naprawde fajne parametry ale jakoś tak do Casio nie jestem przekonany

Domyślnie

Z prostych aparatow polecilbym Nikona L100... znaczy moze jeszcze tydzien temu bym polecil. Po tym jak go zakupilem 2 dni temu "na przezent" i oddalem po 2 godzinach z powrotem, to az wstyd, ze taki aparat wypuszczono na rynek. Strzec sie jak ognia! Moj Olympus C4000 zjadl tego Nikona na sniadanie.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 27-04-2009 o 17:40 Powód: orto. ("spowrotem")
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek78 Zobacz posta
    Z prostych aparatow polecilbym Nikona L100... znaczy moze jeszcze tydzien temu bym polecil. Po tym jak go zakupilem 2 dni temu "na przezent" i oddalem po 2 godzinach spowrotem, to az wstyd ze taki aparat wypuszczono na rynek. Strzec sie jak ognia! Moj Olympus C4000 zjadl tego Nikona na sniadanie.
    Jarek a co się stało!? Bo co jak co ale po Nikonie spodziewam się jakości a nie bubla!

Pozdrawiam,
    AMI

Domyślnie

Powiem tak: znajomy z kapeli poprosil mnie o pomoc w wyborze aparatu na komunie, ale taki , zeby juz mozna bylo wiecej troche niz gluptakiem porobic. Poszedlem do sklepu, chcialem kupic Fuji 1000, okazalo sie , ze stabilizacji nie ma a przy zoomie 15x raczej by sie zdala. Potem zobaczylem Nikona L100. Cena - 977 zl. Fajna cena, nikon, duzy zoom, matryca ok. Kupuje - nie bylo za bardzo co sprawdzac bo wiadomo jak to w sklepie. Wrocilem do domu podlaczam co trzeba, robie fotki - od razu pierwszy zonk - fotografie na wyswietlaczu wygladaja, jakby ktos dal na nim +20 sharpness. Zalamka! Okazalo sie, ze to tylko wyswietlacz, bo po wgraniu fotek na dysk , takie ostre to juz nie sa. Zaczynam zabawe aparatem. Testuje tryb makro, z ciekawosci jak wygladaja te fotki co to juz od 1 cm mozna robic... drugi zonk - przy kontrastowych fotkach moze i lapiei nie jest najgorzej ale przy troche gorszych nie ma mowy o lapaniu ostrosci na obiektach. Lapie na wszystkim co jest z tylu. I co gorsza na wyswietlaczu pokazuje ze moze zlapac ostrosc, ale po wciśnieciu spustu ostrosc gubi sie i wychodzi kaszana. Mysle sobie - moze przy ustawieniu wiekszego iso beddzie lepiej - kolejny zonk- ten aparat nie ma mozliwosci ustawienia manualnie wartosci ISO, wszystko automat. Koszmar! Mialem kiedys Olka C4000 i 5000. Zapewniam ze jakosc fotek byla znacznie lepsza niz z tego Nikona. To co zobaczylem na ekraniie po prostu wola o pomste do nieba. Aparat za 1000 robiacy takie foto? Wstyd!
    Szukam opinii na necie, w obawie ze moze to ja cos nie tak robie albo juz zupelnie noga jestem. ZNajduje storny na ktorych wypowiadaja sie nastepujaco

Podsumowanie: "Hmm aparat wart moze z 500zł. Ten co pisal opinie przede mna to chyba ma cos z oczami. Aparat za 100zl a jednorazowka iso400 robi lepsze fotki"

Podsumowanie: "Brak wizjera optycznego, Niewielkie problemy przy ostrzeniu na dużym zoomie, Gdy w kadrze znajdzie się jakiś bardzo jasny punkt np ostre słońce czy jasna żarówka, pojawia się kolorowa linia na monitorze, idąca z tego punktu w górę i w dół. Po zrobieniu zdęcia już jej nie ma, choć czasem zdarza się tak, że pozostaje"

Podsumowanie: Hm nie bede sie rozpisywal. Ide go jutro wymienic na co innego.

Podsumowanie: Hmm w sumie po zrobieniu kilku zdjęć w różnych warunkach jestem zniesmaczony tym aparatem. Dobrze że to był tylko test a go nie kupiłem. Nikon chyba chce jechać na marce bo jego produkty oprócz marki nic nie reprezentują. Jak bedzie kosztował z 600zl to może będzie wtedy wart swojej ceny

A wiec jednak. to nie tylko moja opinia i spostrzezenia. Faktycznie nie napisalem jeszcze o braku wizjera, o braku pokretla na tryby, wszystko wybiera sie z menu. Lacznie z tematami typu : Portret, Makro, Wschod slonca, Zachod slonca, Museum, Jedzenie (o zgrozo! z ikona widelca i noza!), Usmiech (podobno jak sie robi zdjecie to aparat dopiero je robi jak w twarzy wykryje usmiech, ale musi byc do pewnego stopnia- tak zeby pokryl sie z ustawieniem w aparacie - czyli pewnie od 9tki do 9tki. i kilka innych bzdurnych tematow

Ten aparat to syf i wstyd ze Nikon pokazal cos takiego. Faktycznie, gdyby kosztowal 500 zl moznaby sie zastanawiac. ale za 1000? to kpina!

kilka foto:

O ile calosc wyglada znosnie...

o tyle przy powiekszeniu (nawet nie 100%) - ocena juz jakby spada... dziwne rzeczy na zaroscie wychodza...

Jak jest kontrastowo to i lapie od 1 CM

a jak nie ma to lapie tak:

Niby zlapalo ale jakosc tego jest bardzo dziwna

Za 50 zl wiecej wymienilem na SOny H50 ktory oprocz podobnego zooma i pixeli zaoferowal uchylny wyswietlacz LCD, pokretla nastaw, filmy w HD i stabilizacje. Do tego pilota na zdalne wyzwalanie i 2 czesciowa oslonke tulipanowa nakrecana na gwint.

3 fotki z Sony H50 w podobnej cenie:

Wstyd Nikonie!...

J
    Ostatnio edytowane przez Jarek78 ; 28-04-2009 o 02:29
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów