Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: ślubny debiut

Domyślnie ślubny debiut

Witam wszystkich serdecznie.
    To moje pierwsze, debiutanckie, zdjęcia na forum.
    Proszę o konstruktywną ocenę mojej pracy.

dziękuję
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.

Domyślnie

Witam
    mam nadzieję że te zdjęcia nie są jedyne jakie otrzymają nowożeńcy i robił je ktoś będący
    drugim lub trzecim fotografem na tym ślubie ,
    z mojej strony na początek polecam jakąś dobrą książkę z podstaw fotografii.
    Pozdrawiam

Domyślnie

są ciemne, malo wyraziste a bw bardzo szare.
    trza by obrobke trenowac no i przede wszystkim dobre naswietlenie fotki juz na etapie nacisniecia spustu.
    kadry tez nie powalają.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

nie są to może zdjęcia Habakuka ale też i tragedii nie ma (młodzi nie powinni mieć problemu z rozpoznaniem siebie )
    jak na razie jest to materiał do dalszej obróbki a nie produkt do pokazania światu więc pomęcz je jeszcze zanim pokażesz je ponownie komuś

Domyślnie

Kiepściutko... krzywo, okropnie silne, płaskie światło, obróbka kuleje... Nie pokazałeś ani uroku kościoła ani Młodych...

...a taka ładna Pani Młoda...

Domyślnie

Mnie też do gustu nie przypadły te foty, tak sobie myślę że pewnie każdy kto posiada aparat może tekowe zrobić bez większych przygotowań i przemyśleń. Ale może się spodobają młodym i wszyscy będą szczęśliwi.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

szalu nie robia, wygladaja jak jpg prosto z puszki, jezeli robiles w nef to mozna nad nimi popracowac i jeszcze cos sie z nich wycisnie. konwersja do bw tez slabiutka (szarobura).
    pokaz cos jeszcze, najlepiej z pleneru.
    | Nikon |

Domyślnie

Z ISO pojechałeś na maxa, a szkło przymkłeś do 7.1 na 18mm. Pytanie po co?
    Dwójka do kosza, resztę poprostować, pokadrować, porzeźbić w rawach i da się oglądać.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    nie są to może zdjęcia Habakuka ale też i tragedii nie ma (młodzi nie powinni mieć problemu z rozpoznaniem siebie )
    jak na razie jest to materiał do dalszej obróbki a nie produkt do pokazania światu więc pomęcz je jeszcze zanim pokażesz je ponownie komuś
    Jeżeli Jacku to nie jest tragedia to ja już sam nie wiem co by nią mogło być.... Przepraszam autora za ostrą krytykę - jest słabo. Proponuję najpierw nauczyć się robić zwyczajne zdjęcia, a dopiero potem lecieć do kościoła na ślub - zresztą jak widać zdjęcia sprzed kościoła i z sali też delikatnie mówiąc nie wyszły.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Jeżeli Jacku to nie jest tragedia to ja już sam nie wiem co by nią mogło być....
    był gdzieś wątek o tragediach fotograficznych i tam były zaiste takie wyczyny przy których te są przyzwoite a przynajmniej dadzą się obrobić w lepszy czy mniej lepszy sposób

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów