Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie Torba - jaka firma?

Witam wszystkich

Po zakupie Sigmy i z zamiarem zakupu lampy potrzebuję teraz większej torby.
    Idea jest taka: będę tam chciał włożyć D80 z Sigmą 70-300, Nikkorem 18-55 i lampą, może jeszcze jakaś stałka, ale krótka.
    Widziałem kilka modeli toreb Naneu Pro, Lowepro, Hama. Znam te firmy, wiem, że warto, ale ich ceny teraz piekielnie skoczyły do góry.

Dlatego moje pytanie: co możecie mi polecić? Chodzi mi głównie o firmy, niekoniecznie konkretne modele.
    Na Ceneo jest ich kilkadziesiąt (firm) w różnych cenach, a chciałbym mieć jeszcze jakiś wybór oprócz w/w.

Pozdrawiam
    Nikon D300s + Sigma 30/1.4 + Nikkor 85/1.8 + SB-600

Domyślnie

ja ze swojej strony moge polecić lowepro - sam mam nove 180 i jestem zachwycony - świetnie zrobiona, wygodna, pojemna i w miare tania. Na Twoją zawartość będzie akurat...
    D200 MB-D200 D60 | 35 85 | SB-800

Domyślnie

a jesli masz troszke wiecej pieniążków polecam szczerze firme KATA,np.ta która posiadam,są wieksze,sa mniejsze, do Twojego zestawu ta bedzie zbyt duża,lecz z czasem dorobisz sie nowego szkiełka i bedzie jak znalazł.

http://www.e-cyfrowe.pl/kata-torba-dc-445-p-9173.html

Domyślnie

Ja polecę torbę Tenba Messenger, jak sam pytałem o torby to NIKT o niej nie wspomniał, a jest wręcz idealna.
    I chyba nawet wisi jeszcze na giełdzie egzemplarz w dobrej cenie.
    Ja kupiłem w sklepie, inną wersję kolorystyczną.

Prezentacja:
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Domyślnie

Polecam lowepro jak kolega wyzej, bardzo dobrze wykonane, bardzo szeroki wybor.
    D60, 18-200 vr i cos long-tele w przyszlosci

Domyślnie

Dzięki za odzew

Lowepro to klasyka już, miałem dwie takie na kompakty. Jednak z racji cen nie mogę sobie teraz na nią pozwolić, a sprawa nagli.
    Kata - owszem, widziałem kilka opinii, muszę je poprzeglądać.
    Ale o Tenbie nic nie czytałem, dzięki za radę. Jednak ten model jest za duży, tzn. na laptopa mam osobną torbę.
    Przyjrzę się jednak samej firmie

Ma ktoś jeszcze coś do powiedzenia :>
    Nikon D300s + Sigma 30/1.4 + Nikkor 85/1.8 + SB-600

Domyślnie

Tamrac System 6 : http://translate.google.pl/translate...3Dpl%26tl%3Den

Mam od prawie dwóch lat i jestem baaaaardzo zadowolony.
    Na to co masz spokojnie wystarczy, i jeszcze zapas zostanie

Domyślnie

a ja polecę Ci torbę systemową nikona
    Pomieści wszystko co mam w stopce + ładowarka + filtry + heliosa 44m4 z pierścieniami makro + jeszcze jakieś 2/3 stałki.
    Od czasu do czasu można wychaczyć na naszej giełdzie (ostatnio jakiś wysyp był) za cenę ~ 80zł
    Pozdrawiam
    Mateusz
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Crumpler i Mekko rządzą

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów