Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Domyślnie Wiosna w parku....

.....ładnie robi się wszędzie, ostatnio byłem w parku

pozdrawiam

Domyślnie

Moim zdaniem jest bardzo fajne.
    Jedyne co rozproszyło mój wzrok to ta gałązka na drugim planie w połowie kadru po lewej. Ale za to ten dół
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

bardzo ładnie ale ten kadr aż prosi się o czynnik ludzki , zakochana para , piękna kobieta, dziecko - tu trzeba "ludzia"
    ps
    -ładne kolory
    -fajna głębia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    bardzo ładnie ale ten kadr aż prosi się o czynnik ludzki , zakochana para , piękna kobieta, dziecko - tu trzeba "ludzia"
    za mało miejsca Malibu, i nie ma ławki

Domyślnie

no ja bym tam kogoś upchnął , ale koniec offtopa bo mnie pogonisz

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Hmm, powziąłeś świadomą decyzję aby gałązki (czyli także kawałek trawki poniżej) dać w GO, a resztę poza nią.
    Problem jest według mnie taki że te gałązki są tak delikatne, że giną w kadrze. Trzeba ich szukać, choć tak naprawdę to one są jedynym ostrym obiektem na zdjęciu. Naprawdę trzeba się napracować aby je w kadrze znaleźć.
    Oko od razu patrzy się na nieostre kłębowisko pni drzew i tam zostaje i nie chce iść nigdzie indziej. To te pnie ściągają całą uwagę i dominują kadr, podczas gdy są nieostre bo poza GO.
    Czyli całe zdjęcie sprawia raczej niespójne wrażenie.
    Ale widzisz, to moja opinia Janusz....

Domyślnie

napisał Swiatło
    ....Problem jest według mnie taki że te gałązki są tak delikatne, że giną w kadrze......

to jest wiosna Czarku, jej pierwsze kroki, jeszcze niesmiała co widać własnie na górnej partii zdjecia, ale tych oznak wiosny( gałazek obsypanych malutkimi jeszcze paczkami) jest na tyle duzo, ze mz. jednak nie trzeba szukać --- dół z tą plyciutką GO i cała kolorystyka zdjecia sprawia że jest ono w odbiorze subtelne i delikatne - do tego miałem ładne swiatło i ja osobiscie uwazam ze to wszystko zagrało

dziekuję za odwiedziny i opinię

Domyślnie

Mi osobiscie sie podoba,tak jak piszesz delikatnosc i w tym tkwi szczegół
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

zastanawiałem się czy przyciemnić trochę górę, dla podkreslenia tych pączków, mam nawet taka wersję, ale wówczas ulatnia sie ta delikatnośc i subtelność

Domyślnie

wiec moje zdanie jest takie

klimat wiosenny jak najbardziej zachowany... kolorki, paczki itp. itd... ma fotka w sobie cos swiezego...

jednakze w kwestii ostrosci sklanialbym sie w kierunku, o ktorym pisze swiatlo... i to nie tylko drzewa odwracaja uwage (ze wzgledu na wielkosc w kadrze oraz kolor), ale takze pasek ostrej trawy... wszystko to powoduje, ze wiosenne paczki nie do konca eksponuja sie tak jak powinny... czy tez jak wynikaloby z intencji, o ktorych piszesz...

nota bene, ja bym tu obstawial jeszcze jedna kwestie, mianowicie byc moze to samo zdjecie ogladane w pelnej rozdzielczosci na pelnym ekranie na monitorze wyglada zupelnie inaczej niz miniaturka na forum... na duzym ekranie wszystkie te paczkowate niuanse sa na pewno lepiej widoczne niz tu na forum... mialem podobnie, przy fotkach robionych w deszczu, gdzie na pelnym ekranie kropelki zlapane w kadrze dodawaly klimatu, tymczasem po resize do malego rozmiaru de facto nie bylo ich juz zbytnio widac...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów