Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Propozycje

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

D.Anihilati piszesz tak, jakby sprawiało Ci to ból, że gościu chce sobie kupić lustro. Jak chce go kupic, żeby świecić paskiem Nikona czy Canona - jego sprawa, jeśli chce go kupić żeby żąglować obiektywami - jego sprawa. A może ma po prostu ochotę mieć w ręku więcej plastiku (chodzi mi o fizyczną wielkość body) - też jego sprawa. Poza tym pyta się co możecie/możemy mu zapropnować a nie czy w ogóle ma wchodzić w lustrzanki. Tyle drogą dygresji.
    Oczywiśćie bez urazy proszę, każdy ma prawo do swojego zdania.

Wracając do tematu.

Za tą cenę - nowy to tylko D60, ale osobiście nie polecam. Jak dla mnie zdecydowanie za mały, brak śrubokręta co w przyszłości skutkuje większymi wydatkami no i brak "normalnego" gripa. Ja kupiłem - szybko pożałowałem. Teraz kupiłem używane D80 i już po pierwszym dniu wiem, że odpowiada mi bardziej, ze względu na ergonomię przede wszystkim. Ja zaproponowałbym tak jak jendryn D50/70/80. Pewniaka nikt Ci nie zaproponuje, bo jak wiadomo, migawka może paść równie dobrze po 1000 zdjęć jak po 50000 klapnięć, ale jeśli chodzi o sprawdzone i uznane modele, to powyższe zbierają dobre opinie.

Generalnie, jak widzę, zastanawiałeś się nad D60, ale rezygnujesz z tego - poczytaj więcej to zrezygnujesz na pewno, bo masz zamiar rozwijać sprzęt...

Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Userro Zobacz posta
    D.Anihilati piszesz tak, jakby sprawiało Ci to ból,
    Wierz mi Userro, po pewnym czasie te same pytania są trochę męczące. Ma to swoje plusy bo zaczynasz trafiać do srebrych ust Cytując rycerza:

to nie wiek gra rolę to długość przebywania na tym forum im dłużej i częściej tu jesteś tym bardziej się zmieniasz: najpierw cichy i skromny poszukiwacz wiedzy potem już to wszystko wiesz i chcesz się dzielić wiedzą z nowymi, ale za jakiś czas gdy widzisz że nowi zadają ciągle takie same pytania, zaczynasz się robić dowcipny i srebrne usta murowane

Więc, Ty jesteś pośrodku tej drogi, bo jeszcze chętnie dzielisz się wiedzą Potem częściej się włazi do Cafe niż do reszty forum, czasem w Dxx dział bo to w pewnym sensie sprawia ból
    Pozdro!

A koledze z problemem rzeczywiście pozostaje podstawowe D60, albo jak znajdzie to niedobitkę D40 D80 zacny, ale jak wolisz siedzieć w JPG i wielkość puszki Ci nie przeszkadza to nie pchaj się w to. Ha! Nowego D80 za 2000zł nie tylko nie znajdziesz, widziałem jeszcze nowe z kitem 18-70, ale po 4500zł Trochę ponad zakładany budżet.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 18-04-2009 o 04:36
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Wierz mi Userro, po pewnym czasie te same pytania są trochę męczące. Ma to swoje plusy bo zaczynasz trafiać do srebrych ust Cytując rycerza:

to nie wiek gra rolę to długość przebywania na tym forum im dłużej i częściej tu jesteś tym bardziej się zmieniasz: najpierw cichy i skromny poszukiwacz wiedzy potem już to wszystko wiesz i chcesz się dzielić wiedzą z nowymi, ale za jakiś czas gdy widzisz że nowi zadają ciągle takie same pytania, zaczynasz się robić dowcipny i srebrne usta murowane

Więc, Ty jesteś pośrodku tej drogi, bo jeszcze chętnie dzielisz się wiedzą Potem częściej się włazi do Cafe niż do reszty forum, czasem w Dxx dział bo to w pewnym sensie sprawia ból
    Pozdro!

A koledze z problemem rzeczywiście pozostaje podstawowe D60, albo jak znajdzie to niedobitkę D40 D80 zacny, ale jak wolisz siedzieć w JPG i wielkość puszki Ci nie przeszkadza to nie pchaj się w to. Ha! Nowego D80 za 2000zł nie tylko nie znajdziesz, widziałem jeszcze nowe z kitem 18-70, ale po 4500zł Trochę ponad zakładany budżet.
    Chyba nie pasuje do tgo schematu D.Anihilati, jako ze on jest na forum od stycznia
    Ja rozumiem co piszesz bo jest forum (i klub), nie foto, na ktorym dlugo juz jestem i wkurza tam czasem jakies bardzo glupawe i banalne pytanie ale to w tym watku wcale takie nie bylo.
    Poza tym widze, ze frugo sie ni przejal szczegolnie i o to chodzi. Podziw dla niego

Do zalozyciela watku: frugo- bierz D80.

Uprawnienia umieszczania postów