D.Anihilati piszesz tak, jakby sprawiało Ci to ból, że gościu chce sobie kupić lustro. Jak chce go kupic, żeby świecić paskiem Nikona czy Canona - jego sprawa, jeśli chce go kupić żeby żąglować obiektywami - jego sprawa. A może ma po prostu ochotę mieć w ręku więcej plastiku (chodzi mi o fizyczną wielkość body) - też jego sprawa. Poza tym pyta się co możecie/możemy mu zapropnować a nie czy w ogóle ma wchodzić w lustrzanki. Tyle drogą dygresji.
Oczywiśćie bez urazy proszę, każdy ma prawo do swojego zdania.
Wracając do tematu.
Za tą cenę - nowy to tylko D60, ale osobiście nie polecam. Jak dla mnie zdecydowanie za mały, brak śrubokręta co w przyszłości skutkuje większymi wydatkami no i brak "normalnego" gripa. Ja kupiłem - szybko pożałowałem. Teraz kupiłem używane D80 i już po pierwszym dniu wiem, że odpowiada mi bardziej, ze względu na ergonomię przede wszystkim. Ja zaproponowałbym tak jak jendryn D50/70/80. Pewniaka nikt Ci nie zaproponuje, bo jak wiadomo, migawka może paść równie dobrze po 1000 zdjęć jak po 50000 klapnięć, ale jeśli chodzi o sprawdzone i uznane modele, to powyższe zbierają dobre opinie.
Generalnie, jak widzę, zastanawiałeś się nad D60, ale rezygnujesz z tego - poczytaj więcej to zrezygnujesz na pewno, bo masz zamiar rozwijać sprzęt...
Pozdrawiam.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami