DZIEKUJE BARDZO![]()
Szukaj
DZIEKUJE BARDZO![]()
dobre, dobre![]()
Nikt Ci nie napisał, że tych parametrów w aparacie się nie ustawia - po podpięciu szkła (o ile ma odpowiednie złącze - i szkło i aparat) aparat dowie się sam wszystkiego.
Pozdrawiam,
Krakus
D70|kit|N AF50/1,8|N AF 70-210/4-5,6|N AF 85/1,8|SB-800
Spryciarz z tego aparatu, prawda ?Zamieszczone przez Krakus
Pewnie ludzie uznają,że to tak oczywiste,że ....
Rayden
Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
FOTOGALERIE
Dzieki Krakusa mozesz mi powiedziec co to jest to SZKLO ?? bo nadal tego nie rozumiem
![]()
nabijasz się z Nas ? Szkło to obiektyw po prostu, Tak jaka twardziel to dysk twardy w kompie. Dla ułatwienia dodam jeszcze,że body to korpus aparatu.Zamieszczone przez Anonymous
Rayden
Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
FOTOGALERIE
Zakładając, że rzeczywiście nie wiesz, a nie próbujesz nas wkręcać, garść podstaw:
1. aparat kompaktowy (kompakt, czasem zawny też małpką) - aparat posiada niewymienny obiektyw o określonych parametrach (zakres ogniskowych - najczęściej marketingowo określany jako Zoom optyczny x(ileśtam) - np. x10, przysłony) - tu nie ma mowy o żadnej wymianie obiektywu - masz to, co w aparacie i już.
2. lustrzanka (DSLR) - posiada możliwość wymiany obiektywu, a tym samym masz wpływ na parametry obiektywu (określanego potocznie jako szkło) - zakres ogniskowych, przysłony zależą od tego, jaki obiektyw założysz to aparatu. Tu zakres ogniskowych podawany jest w mm, jako odpowiednik dla tzw. lustrzanki małoobrazkowej, czyli aparatu na film 35mm. W przyadku większości lustrzanek cyfrowych matryca jest mniejsza, a zatem zakres ogniskowych obiektywu należy pomnożyć przez współczynnik ok. 1,5.
To tyle w skrócie - mam nadzieję, że nie zbyt wielkim.
D70 | Nikkor 18-70 f/3.5-4.5G DX | Sigma 70-300 f/4-5.6 II | Nikkor 50 f/1.8 D | SB-600
Mam wrazenie, ze karmicie trolla. Troche sprytniejszego od trolli-prowokatorow, ale wciaz jednak trolla.
Pozdrawiam, Lolas
a ja myśle że to nadaje sie do działu Bełkot Towarzyski...![]()
prowokacja reakcyjna i tyle![]()
pozdr
Skontaktuj się z nami