Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Pytanie

Anonymous
    Gość

Domyślnie

DZIEKUJE BARDZO

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zamość | Lublin

Domyślnie

dobre, dobre

Domyślnie

Nikt Ci nie napisał, że tych parametrów w aparacie się nie ustawia - po podpięciu szkła (o ile ma odpowiednie złącze - i szkło i aparat) aparat dowie się sam wszystkiego.
    Pozdrawiam,
    Krakus
    D70|kit|N AF50/1,8|N AF 70-210/4-5,6|N AF 85/1,8|SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakus
    Nikt Ci nie napisał, że tych parametrów w aparacie się nie ustawia - po podpięciu szkła (o ile ma odpowiednie złącze - i szkło i aparat) aparat dowie się sam wszystkiego.
    Spryciarz z tego aparatu, prawda ? Pewnie ludzie uznają,że to tak oczywiste,że ....

Rayden
    Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
    FOTOGALERIE

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Dzieki Krakus a mozesz mi powiedziec co to jest to SZKLO ?? bo nadal tego nie rozumiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anonymous
    Dzieki Krakus a mozesz mi powiedziec co to jest to SZKLO ?? bo nadal tego nie rozumiem
    nabijasz się z Nas ? Szkło to obiektyw po prostu, Tak jaka twardziel to dysk twardy w kompie. Dla ułatwienia dodam jeszcze,że body to korpus aparatu.

Rayden
    Nikon D70_18_70_1GB_256MB_Torba Sony
    FOTOGALERIE

Domyślnie

Zakładając, że rzeczywiście nie wiesz, a nie próbujesz nas wkręcać, garść podstaw:
    1. aparat kompaktowy (kompakt, czasem zawny też małpką) - aparat posiada niewymienny obiektyw o określonych parametrach (zakres ogniskowych - najczęściej marketingowo określany jako Zoom optyczny x(ileśtam) - np. x10, przysłony) - tu nie ma mowy o żadnej wymianie obiektywu - masz to, co w aparacie i już.
    2. lustrzanka (DSLR) - posiada możliwość wymiany obiektywu, a tym samym masz wpływ na parametry obiektywu (określanego potocznie jako szkło) - zakres ogniskowych, przysłony zależą od tego, jaki obiektyw założysz to aparatu. Tu zakres ogniskowych podawany jest w mm, jako odpowiednik dla tzw. lustrzanki małoobrazkowej, czyli aparatu na film 35mm. W przyadku większości lustrzanek cyfrowych matryca jest mniejsza, a zatem zakres ogniskowych obiektywu należy pomnożyć przez współczynnik ok. 1,5.
    To tyle w skrócie - mam nadzieję, że nie zbyt wielkim.
    D70 | Nikkor 18-70 f/3.5-4.5G DX | Sigma 70-300 f/4-5.6 II | Nikkor 50 f/1.8 D | SB-600

Domyślnie

Mam wrazenie, ze karmicie trolla. Troche sprytniejszego od trolli-prowokatorow, ale wciaz jednak trolla.
    Pozdrawiam, Lolas

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zamość | Lublin

Domyślnie

a ja myśle że to nadaje sie do działu Bełkot Towarzyski...
    prowokacja reakcyjna i tyle

pozdr

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów